Flurtfestival Heemstede sprankelend succes met prachtige kunstprojecten en gevarieerde live muziek

09 sep , 12:13 Nieuws
hs boudewijn de groot
Het moet een enorme organisatie zijn geweest, 'een hele Kunst'! Vera Bruggeman en medeorganisatoren/vrijwilligers gingen er voor. De schouders eronder en de nodige promotie vooraf. Zoeken naar verbinding met Heemstedenaren en Kunstliefhebbers.
Tekst en foto's Charles Duijff, film John van der Wal (Youtube 023TVonline)
De organisatie, de leden zijn allen bondgenoten van het KNMI dat voor geschikte weersomstandigheden zorgde. Er kwam een Mysterie Guest die zich onmiddellijk thuis voelde op het festival-terrein (toen 'De Rook Om Zijn Hoofd was Verdwenen') Die titel past natuurlijk bij Boudewijn de Groot, die de opening van het Flurt-festival verzorgde. Flirt werd FLUT met de U van kUnst! (zie en beluister ook filmpje verderop)
De kunst van het flurten begon met het Haarlemse Ampzing Genootschap. 'Ik freubel zo maar wat af' zongen ze bij aanvang van hun optreden. Maar dat freubelen is ook een hele kunst als het om teksten gaat. Teksten niet in dialect, maar in A B N (Algemeen beschaafd Nederlands). 'Wij zingen A B N" was een volgend lied gezongen door zanger en kunstenaar Joost Mulder.
hs joost art
Hieronder het filmpje van John van der Wal
Vele kunstenaars toonden indrukwekkende kunstobjecten, schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek... Zo ook kunstenaar Henk Koelemeijer die kunstwerk toonde dat mij even aan 'Steam Punk' deed denken. Henk zelf beschouwt het liever als eigen kunst.
Prachtige metalen beelden van paarden. Kunstenaar Henk Koelemeijer maakte voor deze kunstobjecten een studie van de anatomie van het paardenlichaam, bijvoorbeeld van de groepen spieren en pezen.
paarden
Wie houdt van mooie keramiek, of dat wilde leren kennen, kon vele creaties van Annemarie Sybrandy bewonderen
Er was jazzy live-muziek te beluisteren. Zangeres Yvonne Weijers & band kunt u beluisteren in bovenstaand filmpje van John van der Wal. Vera Bruggeman blijkt ook over vocaal talent te beschikken en zong mee met Yvonne.
Hieronder enkele foto's in willekeurige volgorde. Boven de laatste foto hieronder treft u een link naar alle foto's die Nieuws.nl maakte zondag 8 september.
KLIK HIER voor alle foto's van zondag 8. september 2024