Formule 1 fans wachten op coureurs, verkeersregelaars bijna op de vuist vanwege 'ambulancewens'

23 aug , 16:58 Sport
uitgelicht
Superfans wachtten gisteren de hele dag bij de hoofdingang van het Circuit van Zandvoort, om een glimp van hun favoriete coureur op te vangen. Verkeersregelaars kregen ruzie vanwege 'gedoe' met een aantal ambulances van 'ambulancewens' die met tussenpozen na elkaar aankwamen bij het circuit.
Tekst John van der Wal en Charles Duijff, foto's en film John van der Wal (Youtube 023TVonline)
Bron website: Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Einde citaat website.
De ambulances mochten sowieso het circuit-terrein op, dat was geen enkel probleem. Het probleem was de logistiek.  Zeven ambulances kwamen overal uit Nederland richting het circuit, maar kwamen daar niet tegelijk aan. Kennelijk wringde daar de schoen. Uiteindelijk mochten de voertuigen op elkaar wachten op de parkeerplaats voor het NH-hotel tegenover het circuit, om daarna tegelijk naar binnen te rijden. (zie ook filmpje verderop)
De formule 1 fans
Peter is wel één van de meest opvallende fan van #Ferrari met zijn enorme rode cowboyhoed. Het zijn dus niet alleen maar Max Verstappen fans die naar een stormachtig Zandvoort waren gekomen.
rode duivel
Een vlaggenmast begaf het tijdens een flinke rukwind en uit voorzorg werden alle vlaggen gestreken. Bekijk hieronder het filmpje van John van der Wal
Hierna nog enkele afbeeldingen in willekeurige volgorde
publiek foto john