Belangrijke mijlpaal Cruquiusbruggen: Beweegbaar deel brug richting Heemstede aangevoerd en geplaatst

15 sep , 15:46 Nieuws
Zaterdag 14 september was een belangrijke dag voor het project Cruquiusbruggen van de provincie Noord-Holland. Het beweegbare deel van de brug richting Heemstede, de brugklep die open en dicht gaat voor schepen, werd per schip naar de Cruquiusbrug (N201) gebracht en met 2 hijskranen op zijn plaatst gehesen. (zie openingsfilm)
Tekst Charles Duijff en Provincie Noord Holland. Foto's en film Charles Duijff
Aanvoerroute:
De aanvoerroute verliep via de Hollandsche IJssel, de Gouwe en via de Ringvaart in de Haarlemmermeerpolder. Foto hieronder Desiree Tiggelaar vanuit haar flat  aan de Ringvaart in Heemstede
desiree brug2
Werkzaamheden
Nadat de brugklep was aangekomen, werd deze zaterdag j.l. rond 9:00 uur met 2 hijskranen op het nieuwe brugfundament geplaatst. Het wegverkeer ondervond daardoor ca. een kwartier oponthoud, vanwege de doorvaart via het bestaande brugdeel richting Hoofddorp. Het plaatsen volgde snel na aankomst en gebeurde met uiterste precisie.(zie openingsfilm)
Hieronder ligt het brugdeel bijna op z'n plaats...
Hinder scheepvaartverkeer
Van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 september kunnen er geen schepen onder de brug doorvaren vanwege de werkzaamheden. Meer informatie over de stremmingen en de doorvaartmogelijkheden is te vinden op Vaarinformatie
Cruquiusbruggen
De vervanging van de Cruquiusbrug wordt afgerond eind 2025. Bron provincie: Deze brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd volgens de principes industrieel Flexibel en Demontabel bouwen (IFD). Het brugdeel richting Heemstede is verbreed, zodat er meer ruimte ontstaat voor fietsers en voetgangers. Het brugdeel richting Hoofddorp krijgt groot onderhoud. Met de nieuwe brug verbetert de veiligheid en doorstroming voor zowel fietsers, voetgangers als het wegverkeer op de N201. 
Samenwerking
De vernieuwing van de Cruquiusbrug is een samenwerkingsverband met de provincie Noord-Holland, gemeenten Heemstede en Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam en Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden worden door de Bouwcombinatie Van Hattum en Blankevoort-Hollandia Infra uitgevoerd.
Meer informatie 
Met vragen over de Cruquiusbrug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen het servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar [email protected]. Of kijk op INFO CRUQUIUSBRUGGEN of de regionale Facebookpagina.