Eerste anderstalige zorgstudenten aan het werk

Foto: Nova College

De anderstalige volwassenen die drie jaar geleden het eerste voortraject ‘Leren werken in de zorg’ hebben gevolgd bij het Nova College, kunnen nu aan het werk bij een van de aangesloten zorginstellingen. Deze studenten hebben na het voortraject de eerste twee jaar van de opleiding Verzorgende-IG succesvol afgerond en gaan nu het laatste jaar van hun opleiding volgen in een betaalde werkleerplek (bbl). Samen met de andere anderstalige zorgstudenten hebben zij maandag het schooljaar feestelijk afgesloten.

Er was maandag nog een reden een feestje: de inmiddels vijfde groep anderstaligen heeft het voortraject ‘Leren werken in de zorg’ succesvol afgesloten en ontving hiervoor een certificaat. Deze studenten beginnen in het nieuwe schooljaar met de gecombineerde opleiding Verzorgende-IG – Maatschappelijke zorg. Ook zij kunnen na 2 jaar bol (leren en stage) overstappen naar de bbl: de werken/leren variant.

Voortraject

Anderstalige volwassenen die zich willen voorbereiden op de gecombineerde mbo opleiding Verzorgende-IG – Maatschappelijke zorg kunnen het Voortraject Leren werken in de zorg volgen. Deze cursus duurt 20 weken en wordt verzorgd door het Nova College, zorginstellingen in de regio en samen Voor Betere Zorg. Gemeenten in de IJmond en Zuid-Kennemerland financieren dit traject. Voor meer informatie novacollege.nl/voortrajectzorg.

Reacties