Ruim 80% geslaagden bij Nova College Vavo

Foto: Nova College

Van de 613 kandidaten zijn 502 studenten mavo, havo en vwo op het Nova College Vavo in Amstelveen, Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp geslaagd voor hun diploma, dat is 81,89 procent. Ook zijn er 457 studenten van de 538 geslaagd voor een of meer vakken van mavo, havo of vwo. Dat blijkt uit de uitslagen van de herexamens. Dat slagingspercentage is vrijwel gelijk aan vorig schooljaar.

Op de vestiging in Amstelveen zijn 23 studenten geslaagd voor mavo, 95 voor havo en 38 voor vwo. In Beverwijk zijn 11 studenten geslaagd voor hun mavo diploma en 25 voor havo. In Haarlem kregen 40 studenten bericht dat ze geslaagd zijn voor mavo, 78 voor havo en 46 voor vwo. In Hoofddorp hebben 28 studenten hun mavo diploma behaald, 86 studenten zijn geslaagd voor havo en 32 voor vwo.

Extra kans op een diploma

Het Nova College Vavo biedt volwassenen vanaf 18 jaar en jongeren met een uitbestedingsovereenkomst uit het voortgezet onderwijs een extra kans om hun diploma mavo, havo of vwo of certificaten per vak te behalen. Het Vavo verzorgt vrijwel alle reguliere vakken van het voortgezet onderwijs. Studenten doen per vak examen en volgen alleen de vakken die ze nodig hebben voor hun diploma en/of vervolgopleiding. Nieuw op het Nova College is de mogelijkheid om enkele havo-vakken en een beroepsopleiding (mbo 4) te combineren. Gediplomeerden mbo 4 hebben met enkele havo-certificaten meer kans op een succesvolle doorstroom in het hbo. Wie het vak Engels volgt, kan zich gelijk voorbereiden op de examens voor de populaire Cambridge certificaten. Voor meer informatie www.novacollege.nl

Reacties