Zestiende Nova College Schaaktoernooi

Foto: CC0

Schaakclub HWP Haarlem organiseert de zestiende keer ROC Nova College schaaktoernooi op de locatie Zijlweg 203 (hoek Randweg). Het toernooi duurt van vrijdagavond 28 juni tot en met zondag 30 juni en staat open voor spelers van alle leeftijden en alle sterktes. Inschrijven kan tot en met 25 juni en publiek is welkom.

Het Nova College Schaaktoernooi bestaat uit zes ronden volgens het Zwitsers systeem, zodat tegenstanders met evenveel punten elkaar treffen. Ook dit jaar wordt gespeeld in twee groepen gebaseerd op sterkte. De winnaar van groep A ontvangt een geldprijs van €1000. Ook de sterkste spelers in groep B worden beloond met een geldprijs. Daarnaast is in elke groep een jeugdprijs te verdienen.

Grootmeesters

Inmiddels hebben grote namen hun deelname bevestigd. Niet alleen gaat Grootmeester Matthew Sadler zijn titel uit 2017 verdedigen; Hij krijgt concurrentie van onder anderen Grootmeester Andrey Sumets uit Oekraïne en de Nederlandse Internationaal Meester Miguoel Admiraal.

Partij analyse voor publiek

Op zaterdagmiddag 29 juni en zondagmiddag 30 juni krijgt het publiek uitleg bij de belangrijkste partijen. Dit zal plaatsvinden in de collegezaal van het Nova College. Publiek heeft gratis toegang en is van harte welkom.

Opening en aanmelding

Het toernooi wordt geopend op 28 juni om 19.15 uur. Wie mee wil doen, kan zich tot en met 25 juni inschrijven via de website http://www.novacollegechess.nl/.  Het maximum aantal deelnemers is 180. Op de site zijn ook de deelnemerslijst, uitslagen en standen te vinden.

Reacties