Voorlichting Voortraject leren werken in de zorg

Foto: Nova College

Anderstalige volwassenen die zich willen voorbereiden op een mbo 3 opleiding Verzorgende-IG – Maatschappelijke zorg zijn welkom bij de voorlichting ‘Voortraject leren werken in de zorg’ op dinsdag 28 mei van 19.00 – 21.00 uur op het Nova College, Zijlweg 203 in Haarlem.

Het ‘Voortraject Leren en werken in de zorg’ is bedoeld voor anderstalige (NT2) volwassenen, die zich willen voorbereiden op de mbo 3 opleiding Verzorgende-IG – Maatschappelijke zorg op het Nova College. Tijdens de mbo 3 opleiding Verzorgende-IG – Maatschappelijke zorg kunnen de studenten na 2 jaar bol (leren en stage) overstappen naar bbl (werken en leren). Na de opleiding kunnen zij werken in de ouderen- of gehandicaptenzorg, waarin veel werk is door de oplopende personeelstekorten bij de zorginstellingen.

20 weken: 1 dag les en 4 uur oriƫntatiestage

Het voortraject duurt 20 weken en wordt verzorgd door het Nova College en zorginstellingen in de regio, in samenwerking met samen Voor Betere Zorg. De student volgt les op maandag op het Nova College en loopt een dagdeel per week (4 uur) een oriƫntatiestage bij een van de deelnemende zorginstellingen: Nieuw Unicum, Zorggroep Reinalda, Zorgbalans, Viva! Zorggroep, De Hartekamp Groep, Met de Thuiszorg, Kennemerhart en Sint Jacob. De gemeenten in de regio IJmond en Zuid-Kennemerland financieren dit traject voor inwoners van hun gemeenten. Studenten uit andere gemeenten vragen toestemming bij hun klantmanager of zorgen zelf voor financiering. Voor meer informatie: novacollege.nl/voortrajectzorg.

Reacties