Studenten Fastservice verzorgen lunch voor daklozen

Foto: Nova College

De studenten van de kersverse opleiding Fastservice van het Nova College op de Paxlaan in Hoofddorp hebben de lunch verzorgd voor het uitje van de dak- en thuislozen en hun begeleiders. Daklozenkrant Straatjournaal ging dinsdag met een bus vol daklozen een dagje uit en wilde zijn gasten deze keer op iets verrassenders onthalen dan de gebruikelijke broodjes en een appel. Dankzij de studenten Fastservice is dat prima gelukt.

Oud-minister ook blij verrast

Onder leiding van docent Danielle Klaassen werkten de studenten de dag voor het uitstapje in hun nieuwe opleidingskeuken op school keihard aan een lunchpakket dat bestond uit een smoothie, wraps, gevulde pannenkoek, een pastasalade en een muffin. En of ze het lekker vonden? Wat heet: ze genóten. Opmerkelijk detail: de bus werd bestuurd door voormalig minister Fred Teeven, die ook blij verrast was door zulke lekkere lunchhapjes.

Initiatiefnemer Anthonie Vermeer van het Straatjournaal: “Is het niet geweldig? Ben je net een paar weken begonnen aan je opleiding en dan heb je al een keer eten bereid voor zowel daklozen als een voormalig minister.”
Het Nova College is dit schooljaar gestart met drie nieuwe mbo opleidingen Fastservice: Medewerker fastservice, 1eMedewerker fastservice en Manager/bedrijfsleider fastervice. Deze drie opleidingen bereiden studenten voor op het werken in een astservicebedrijf zoals een koffiebar, strandpaviljoen, healthfoodbar, vestiging van een foodketen of een bezorgdienst.

Reacties