CIOS 70 jaar: feest van herkenning

Foto: Nova College

Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp bestaat 70 jaar en viert dat met studenten, oud-studenten en medewerkers. Woensdag was de dag voor de studenten met een sportdag en een feest. Donderdag kwamen bijna 800 oud-studenten en (oud)medewerkers naar het CIOS aan de IJsbaanlaan in Haarlem om hun oud-klasgenoten en -docenten weer te zien en bij te praten.

Voorafgaand aan het feest deden bijna 300 oud-studenten deden mee aan verschillende workshops ‘oldschool meets newschool’ gegeven door docenten van toen en nu. Daarna begon het grote feest van herkenning en elkaar weerzien. Bij de opening van het feest gepresenteerd door Marceline Schopman konden de reünisten nauwelijks wachten op het informele gedeelte van bijpraten en herinneringen ophalen.

Nieuw CIOS alumni netwerk

Vlak voordat de reünisten naar de feestruimte met foodtrucks en drankjes mochten, presenteerde directeur Hans Gootjes een nieuw initiatief van het CIOS: een netwerk van oud-studenten CIOS, die contact willen houden met hun school en met elkaar. Binnen dit netwerk CIOS alumni blijven oud-studenten op de hoogte van ontwikkelingen op het CIOS en kunnen ze bijscholingen volgen. Ook kunnen oud-studenten de expertise die zij in het werkveld hebben opgebouwd delen met huidige CIOS studenten door gastcolleges te geven. Oud-studenten van Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp (en de voormalige locatie Overveen) kunnen zich aansluiten bij het CIOS alumni-netwerk via www.novacollege.nl/cios-alumni

Reacties