zondag 17 juni 10.30 uur officiële opening van de nieuwe Jeugdhoek van Tennisvereniging Merlenhove

Foto: Charles Duijff

Op zondag 17 juni om 10.30 uur verricht wethouder Sjaak Struijf de officiële opening van de nieuwe Jeugdhoek van Tennisvereniging Merlenhove. Hij doet dit door een opgehangen Pinata Wilson tennisbal (45 cm doorsnede) kapot te slaan. Uit deze Pinata tennisbal rollen dan allemaal kleine tennisballetjes.

(klik op onderstaande foto’s voor vergroting) Hieronder foto’s van de voorbereidingen van de jeugdhoek Tijdens de feestelijke opening wordt verteld over de totstandkoming van de jeugdhoek. Na afloop van de officiële opening wordt het startschot gegeven van het ouder-kind toernooi.De filosofie van Tennisvereniging Merlenhove is dat de basis voor een bloeiend verenigingsleven gelegd wordt door het binden van de jeugd en daarmee hun familie. Met de jeugd komen ook de ouders en grootouders naar het park.

Vaak zijn ouders, die naar hun kind kwamen kijken, zelf ook lid geworden om samen met hun kinderen te kunnen spelen. Daarvoor is bij onze vereniging in de weekenden buiten de competitie veel ruimte. Wil je de jeugd aan je binden dan zijn er twee belangrijke elementen: 1) veel wedstrijdjes laten spelen en 2) er moet gelegenheid zijn voor de jeugd zich te vermaken als er even geen banen beschikbaar zijn. Dat laatste was aanleiding voor het ontwerpen van de Jeugdhoek. Een eigen plek voor de jongeren om zich te vermaken.

De jeugdhoek bestaat uit een King-veld, een tafeltennistafel, een picknicktafel en voor de allerkleinste twee minihuisjes.

In 2017 heeft de Jeugdcommissie van TV Merlenhove plannen uitgewerkt en een sponsorloterij gehouden. Deze heeft meer dan € 3.000 opgeleverd. De gemeente nam de kosten van het grondwerk voor haar rekening en zo kon de Jeugdhoek begin dit jaar gerealiseerd worden door aannemer Edwin Schoo. Niet alleen staat er nu een geweldige Jeugdhoek ook heeft vereniging er een betrokken groep ouders bij gekregen.

Meer foto’s

Reacties