Samenwerking voor gemeente om inwoners met geldzorgen of financiële problemen te helpen

Foto: PxHere

De gemeente Heemstede gaat samenwerken om inwoners die geldzorgen hebben of in de financiële problemen zitten hierbij te helpen, waarbij volgens verantwoordelijk wethouder Sjaak Struijf het gaat om 1 op de 3 huishoudens in Heemstede. De wethouder vindt dat voor Heemstede relatief laag, maar vindt wel dat mensen met deze problemen wel moeten aankloppen bij de gemeente.

(bewerkt en gecorrigeerd persbericht Gemeente Heemstede)

Hoofdboodschap

Struijf zegt dan ook dat de hoofdboodschap aan de inwoners met geldzorgen of financiële problemen blijft staan. ,,Schaam je niet en meld je aan als je in de financiële problemen zit. Iedere inwoner met geldzorgen is er één teveel. Wij gaan ervan uit dat onze deelname aan de Nederlandse Schuldhulproute bijdraagt aan het nog beter vindbaar maken en bieden van de juiste hulp”, zegt de wethouder.

Hulp bij gelzorgen

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Heemstede werkt daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl.

Test op Geldfit.nl

Voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van Heemstede kunnen gebruikmaken van een test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijgen ze inzicht in hun financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvangen ze ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in hun gemeente. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Schulden voorkomen

Directeur Nederlandse Schuldhulproute Martin Suithoff legt uit waarom het belangrijk is om schulden te voorkomen. ,,Iedereen kan in financiële problemen raken. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met geldzorgen. Deze zorgen kunnen snel oplopen tot schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven”, Suithoff.

Geldzorgen bij ondernemers

Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in gemeente Heemstede kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Martin Suithoff. ,,Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening”, zegt de directeur Nederlandse Schuldhulproute.

Reacties