Platform Heemstededuurzaam presenteert zich om Heemstede te inspireren voor toekomstbestendigheid

Foto: PxHere

Heemstededuurzaam is de naam van het nieuwe platform waarmee de gemeente Heemstede inwoners en ondernemers wil inspireren om wijken, woningen en bedrijven toekomstbestendig te maken. De afgelopen week heeft de gemeente met een mobiele showroom gestaan van Duurzaam Bouwloket voor het gemeentehuis.

(bron: Gemeente Heemstede)

Belang van Duurzaam Bouwloket

Wethouder Nicole Mulder wijst op het belang van het Duurzaam Bouwloket. ,,Er gebeurt zoveel op het gebied van duurzaamheid en de informatie is soms zo versnipperd dat ik blij dat er nu een website, een nieuwsbrief en een duurzaamheidskrant zijn waar onze inwoners alle informatie kunnen lezen die hen helpt om zelf aan de slag te gaan’. De verhalen van de ‘koplopers’ vind ik mooie voorbeelden, ik hoop dat anderen hier ook inspiratie uit kunnen putten. Naast deze digitale producten ben ik ook blij met de papieren duurzaamheidskrant die deze week huis-aan-huis bezorgd wordt. Zo bereiken we ook inwoners die iets minder digitaal zijn”, zegt de wethouder.

Abonneren op nieuwsbrief

Ook nodigt de gemeente Heemstede elke inwoner uit om zich te abonneren op de nieuwsbrief van Heemstededuurzaam waarin zij tips en informatie kunnen lezen over o.a. het verduurzamen van woningen, ervaringen van inwoners, wat belangrijk is om te weten over woningisolatie of zonnepanelen, hoe energie kan worden bespaard en welke subsidies of leningen er zijn. Maar ook informatie over minder afval en meer hergebruik, de energietransitie, slimmer en schoner reizen, meer groen en hoe je je kan voorbereiden op extreme neerslag, hitte en droogte is te vinden op de website van Heemstededuurzaam.

Foto: PxHere

Reacties