Zie ginds komt de stoomboot in Heemstede aan

Wat een stralende dag voor stralende kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s.  Natuurlijk ook voor Sinterklaas en zijn roet-veeg, bruine, traditioneel zwarte- maar onder de schmink toch echt witte pieten. Wel zag het ‘zwart’ van de mensen, allemaal met een hart dat vol verwachting klopte. Ook allemaal hun hart op de juiste plaats…Geen demonstraties of ongeregeldheden in Heemstede, zo vertelde een vriendelijke politieman mij. Kijk en zo hoort het ook…Toch? Pieten van ‘roetvrij staal’ die jaarlijks hun (schoor)steentje bijdragen….

tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op de foto’s voor uitvergroting)

Rond 11.30 uur was het zover. De stoomboot paste niet onder de bruggen van de van Merlenvaart door, dus Sint en zijn gevolg stapte over op een comfortabel alternatief….Met aan het roer een dijk van een stuurman…Wel een ‘taai-taaie’ klus zo’n lange boot…Maar hij blijkt schipper bovendien! Hij zal die cadeautjes toch ook wel voor ons uitladen? Misschien werd u ongemerkt wel filmster deze zonnige 17e november 2018. Je weet maar nooit. Bekijk daarom ook zeker het filmpje… Eerst maar eens was foto’s…. ‘hulp pietjes volop aanwezig’ Molenaar Guus Boers zorgt jaarlijks voor een prachtig versierde molen. Hoe hij dat versiert allemaal blijft geheim, maar hij mag dan ook van de Sint iedere avond zijn molenaarsschoenen zetten…. DAG HEEMSTEDE, dag lieve allemaal en DAG MIJNHEER VAN www.heemstede.nieuws.nl Onderstaande vader ging ook voor de rol van Sint maar kreeg zijn baard niet tijdig op lengte.Pfffff waar blijft ie nou ?? Wat een ‘heerlijckheid’…. de boot bedoel ik dan he…. Vanaf het molentje via de Vrijheidsdreef richting het raadhuis van Heemstede…Sint werd voor vervoer uit de brand geholpen door…..jawel…..de brandweerOp naar het raadhuis, waar burgemeester Astrid Nienhuis een warm welkom voorbereidde. Toch ook een beetje nerveus uw burgervrouw…..Op het plein voor het raadhuis was het bij aankomst van de Sint razend druk. Er werd gedanst, gezongen en er vond een heuse balkon-scene plaats, waarvan helaas geen foto. Ik stond op een andere locatie….Nou ja toch een beetje balkon-scene bij het huis aan de overkant

FILM RAADHUIS

Wat een feest….jaloers op die energieke dametjes, wat een lenigheid en plezier in dans en bewegingDan gezellig naar de raadszaal in het gemeentehuis, waar burgemeester Nienhuis eerst zong met de kinderen en waar twee enthousiaste dames zorgden voor een speciale voorstelling voor de Sint en de kinderen. Het ging allemaal over de avonturen van Toeloeloe en Harrie, die de Sint persoonlijk gingen begroetenOnderaan dit artikel een link naar de website van dit leuke poppentheaterHieronder een mix van wat foto’s uit de raadszaal… Bekijk zeker ook het filmpje !!! Al met al een zeer geslaagde intocht. De redactie van heemstede.nieuws.nl wenst u fantastische feestdagen en straks een goede jaarwisseling….duurt nog even maar toch….

Hieronder de websitelink

De avonturen van Toeloeloe en Harrie

Reacties