Werk samen met uw buren tegen vakantie-inbraken

Foto: Compositiefoto Charles Duijff

Het zal je maar gebeuren inbreuk op het vakantieplezier.  Ik bedoel eigenlijk meer inbraak tijdens het vakantieplezier !

In de vakantieperiode slaan veel inbrekers toe !  Zij onderzoeken tevoren of bewoners van huis zijn.  Dat is vaak eenvoudig uit te vinden!  ‘Kraak’-helder:  brievenbussen waar langere tijd post uitsteekt,  gordijnen die blijvend gesloten zijn of een woning continu in het donker….  Wellicht ziet u weleens lieden door de straat lopen die woningen lopen te bekijken… Niet altijd een makelaar en niet alleen uit op een ‘steelpannetje’ !  Natuurlijk heeft niet iedereen kwaad in het zin,  maar waarom zou u voor uw veiligheid en die van uw buren niet een extra oogje in het zeil houden?

Wat kunt ú doen tegen woninginbraken?

  • Op vakantie? Licht dus uw buren in
    Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven.  Download de burenkaart en noteer daarop uw vakantiegegevens zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood.
  • Bel 112 bij verdachte situaties
    Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
  • Voor de thuisblijvers;  let op insluipers
    Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren,  boven de was ophangen of boodschappen doen.

Kijk voor meer preventietips op PREVENTIE-TIPS

Reacties