Catherine Keyl informeert senioren in Heemstede over digitale oplichting en fraude

Catherine Keyl
Catherine Keyl
Foto: Aangeleverd

HEEMSTEDE – Senioren in gemeente Heemstede leren op 2 april zich beter te wapenen tegen digitale oplichting en online fraude tijdens een gratis bijeenkomst, geleid door voormalig talkshowhost Catherine Keyl. De gratis informatiebijeenkomst begint op 2 april om 13:30 uur in Theater de Luifel aan de Herenweg 96 in Heemstede.

Tijdens de informatiemiddag, welke georganiseerd wordt door de gemeente Heemstede in samenwerking met politie, het ministerie van Justitie en Veiligheid, NHVeilig en Interpolis, krijgen senioren op verschillende manieren bruikbare informatie en tips van specialisten die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met digitale oplichting en online fraude.

Senioren die de gratis informatiebijeenkomst bijwonen, zullen na afloop veelvoorkomende vormen van (digitale) oplichting en fraude beter herkennen. Naast herkenning leren zij bovendien hoe ze deze vormen zelf kunnen voorkomen, maar ook hoe zij het beste kunnen handelen als ze onverhoopt toch slachtoffer van digitale oplichting of fraude zijn geworden.

Via een gevarieerd middagprogramma worden veelvoorkomende manieren van (digitale) oplichting en fraude voor het voetlicht gebracht zoals babbeltrucs, bankhelpdeskfraude, aan- en verkoopfraude, phishing of hulpvraagfraude (via email, SMS of WhatsApp).

“Het doel van deze serieuze maar ook gezellige middag is om met ouderen in gesprek te gaan om de verschillende vormen van oplichting te bespreken en daarmee slachtofferschap te voorkomen”, aldus Marieke Verhagen van NHVeilig. “Want veel leed kan worden voorkomen als we senioren beter weten te informeren. We roepen daarom alle senioren uit de gemeente op om deel te nemen aan het programma. Met de kennis die zij opdoen kunnen zij op hun beurt andere senioren helpen.”

Om ouderen op pad te helpen zal Catherine Keyl tijdens de bijeenkomst de senioren bijstaan in het vinden van antwoorden over hoe aanwezigen zichzelf het beste kunnen beschermen tegen digitale oplichting of fraude. Deelnemers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen en om desgewenst hun eigen ervaringen te delen. Na afloop van de bijeenkomst kunnen deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje verschillende informatiekraampjes bezoeken van de onder andere de gemeente, Seniorweb, de bibliotheek, Rabobank, Interpolis en de politie.

Aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelden kan door een email te sturen naar [email protected] onder vermelding van de gemeente waar u de bijeenkomst bij wilt wonen en met hoeveel personen u wenst te komen.

Programma:

  • 13:30 uur Inloop met een kopje koffie/thee
  • 14:00 uur Start bijeenkomst
  • 15.30 uur Informatiemarkt met een hapje en een drankje
  • 17:00 uur Einde programma

Locatie: 2 april Heemstede: Theater de Luifel, Herenweg 96, 2101 MP

Cookieinstellingen