112

Pand De Zwart Interieur Heemstede bij blussen brand grotendeels gesloopt

Foto: Inter Visual Studio

HEEMSTEDE – De brand die gisteravond woedde in een interieurwinkel aan de Kerklaan in Heemstede was rond middernacht onder controle. De brandweer heeft het pand tijdens het blussen grotendeels gesloopt.

(bron: NH / foto’s: Inter Visual Studio)

De Veiligheidsregio Kennemerland liet via X weten dat om 0.04 uur vannacht het sein brand meester kon worden gegeven. De rookoverlast nam vanaf dat moment af.

Gisteravond rond 19.00 uur brak er brand uit in het magazijn van de winkel, mogelijk in rollen tapijt. Omwonenden werden via NL-Alert opgeroepen om ramen en deuren te sluiten, en ventilatie uit te zetten, vanwege de rookoverlast. “Het is windstil, dus de rook blijft hangen”, legde een woordvoerder van de veiligheidsregio uit.

Pand grotendeels gesloopt
Tijdens het blussen van de brand heeft de brandweer het pand grotendeels gesloopt. Rond 22.30 uur liet de brandweer het vuur bewust oplaaien, zodat uiteindelijk makkelijker geblust kon worden.

Bij de brand raakte niemand gewond. De sportschool boven de winkel en een aantal omliggende woningen zijn ontruimd. Bewoners mogen vanmorgen weer naar huis. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend.

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH.

 

Cookieinstellingen