36 kandidaten om Astrid Nienhuis op te volgen als burgemeester van Heemstede

Astrid Nienhuis
Astrid Nienhuis
Foto: Charles Duijff

HEEMSTEDE – Op de vacature voor de nieuwe burgemeester van Heemstede hebben 36 mensen gesolliciteerd, meldt de provincie Noord-Holland. Het gaat om zestien vrouwen en twintig mannen.

(bron: provincie Noord Holland / NH)

Kandidaten konden sinds september reageren op de vacature. De termijn sloot vorige week. Van de 36 sollicitanten werken of werkten er 25 in het openbaar bestuur, de andere kandidaten hebben andere werkervaring opgedaan.

De gegadigden worden eerst gescreend. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk houdt vervolgens eind november sollicitatiegesprekken. Vervolgens buigt de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Heemstede zich over de sollicitaties.

Beëdiging in april
In januari 2024 volgt een besloten raadsvergadering waarin de meest geschikte kandidaat naar voren wordt geschoven. De commissaris van de Koning draagt hem of haar vervolgens voor aan de minister van Binnenlandse Zaken. De nieuwe burgemeester van Heemstede wordt uiteindelijk op 16 april volgend jaar beëdigd.

De huidige burgemeester – Astrid Nienhuis – liet de gemeenteraad in mei weten dat ze na één termijn van zes jaar stopt. Ze zoekt nieuwe uitdagingen. Ze was eerder advocaat, officier van justitie en burgemeester van Landsmeer.

Cookieinstellingen