Vanaf 1 september inzameling GFT weer tweewekelijks

Foto: Pixabay

Vanaf 1 september is de inzameling GFT weer tweewekelijks. De ophaaldagen veranderen daar niet mee. Meerlanden zamelde in augustus het GFT wekelijks in als extra dienstverlening.

Bron gemeente:

Die logistieke puzzel zorgde er voor dat de ophaaldagen veranderden. Dat verliep in sommige wijken nog niet vlekkeloos omdat het extra personeel dat hiervoor nodig was de wijken in de gemeente nog niet goed kenden.

In Heemstede bestaat meer dan 30% van het restafval uit groente, fruit , tuinafval (GFT) én etensresten. De etensresten waaronder ook visgraten en kippenbotjes horen ook in de GFT container. In de zomer wanneer het warm is zorgt dat soms voor een nare lucht. Daarom besloot de gemeente in samenwerking met Meerlanden het GFT in de zomermaanden juni, juli, augustus wekelijks te laten ophalen. Voor dit jaar kon dat alleen nog in augustus.

GFT gescheiden inzamelen en composteren is goedkoper en beter voor het milieu dan het samen met het restafval verwerken. Het compost kunnen inwoners 1 x per jaar gratis ophalen tijdens de nationale compostdag en gedurende het hele jaar kopen bij de milieustraat. Op het groene gas dat uit GFT gemaakt wordt, rijden o.a. de wagens van Meerlanden.

Via de Meerlanden-app en met het instellen van een herinnering ontvangen inwoners via de telefoon een melding wanneer welke container ingezameld wordt. Of bekijk de kalender via de afvalkalender.meerlanden.nl. De afvalkalender kan ook bij de publieksbalie van het gemeentehuis worden opgehaald.

Heeft u vragen over de inzameling, stuur dan een mail [email protected] of bel met Meerlanden via 0297-381717.

Reacties