Samenwerking gemeenten om inwoners met financiële problemen te helpen

Foto: Charles Duijff

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. In Bloemendaal gaat het zelfs om 1 op de 3 huishoudens.

De gemeenten Bloemendaal en Heemstede werken daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen.

Voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van Bloemendaal en Heemstede kunnen gebruikmaken van een test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijgen ze inzicht in hun financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvangen ze ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in hun gemeente. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Schulden voorkomen

Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute: ‘Iedereen kan in financiële problemen raken. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met geldzorgen. Deze zorgen kunnen snel oplopen tot schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.

Geldzorgen bij ondernemers

Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in Bloemendaal en Heemstede kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Martin Suithoff: ‘Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.

 

Cookieinstellingen