Wethouder Zandvoort: “In juni uitsluitsel of Formule 1 met publiek kan doorgaan”

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – De Zandvoortse Formule 1-wethouder Raymond van Haeften verwacht dat in juni duidelijk wordt of de race in Zandvoort met publiek kan doorgaan. Dat deelde hij de raadsleden mee tijdens een commissievergadering over de organisatie van de ‘side-events’ rondom de race in september.

In Zandvoort zijn de voorbereidingen inmiddels weer in volle gang, ondanks de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt. “We zijn weer aan het opschalen”, aldus wethouder Van Haeften. Na een periode van relatieve stilte probeert hij Zandvoort én de regio deze dagen wakker te schudden en duidelijk te maken dat er over een paar maanden iets groots staat te gebeuren. Tenminste, dat hangt er natuurlijk wel vanaf hoe het vaccinatieproces verloopt en hoe het virus zich gaat gedragen.

De gemeente en de Dutch Grand Prix-organisatie (DGP) gaan de komende maanden in ieder geval volop door met de voorbereidingen. “In juni zullen, op basis van wat we dan allemaal weten, het Formule One Management en de DGP besluiten of het evenement met publiek kan plaatsvinden, of het evenement kan doorgaan.” Een race zonder publiek heeft bij de organisatie geen voorkeur.  Langer wachten met een ‘go or no go’ zou volgens Van Haeften ook onverantwoord zijn. “Juni is de belangrijkste maand. Dan weten we zeker weten of de afspraken, opdrachten en geplande investeringen uitgevoerd kunnen worden. Dan pas gaan we als gemeente ook echt het geld uitgeven.”

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Reacties