Humanitas Herfstactie voor Haarlemmers met financiële zorgen in coronatijd

Foto: Neel van Erve

Door de uitbraak van het coronavirus leven veel bewoners van Haarlem in onzekerheid. Zorgen over de gezondheid steken de kop op. En helaas voor velen ook zorgen over de financiële situatie.

Om Haarlemmers met financiële problemen in deze uitdagende tijden bij te staan, slaan Humanitas, Landgoed Groenendaal en Rotary Haarlem-Oost de handen ineen en komen met een Humanitas Herfstactie. Met deze Herfstactie worden in een maand tijd 120 gratis maaltijden bezorgd door Rotary leden bij Humanitas deelnemers.

Voor Landgoed Groenendaal is de Herfstactie een welkome afleiding tijdens de verplichte ‘horeca lockdown’. Hein Uitendaal, eigenaar van Landgoed Groenendaal: “Het zijn niet alleen onzekere tijden voor ons, maar het is ook moeilijk voor andere ondernemers én voor de bewoners van Haarlem en omstreken. We zijn blij met de mogelijkheid om ons de komende weken nuttig te maken en ons samen met de Rotary Haarlem-Oost in te zetten voor de bezorgactie”.

Vrijwilligers van Humanitas Zuid-Kennemerland begeleiden bewoners in Haarlem en omgeving die financieel zijn vastgelopen. Onika Pinkus, bestuurslid van Humanitas: “Door de corona-crisis vallen voor velen de zekerheden weg, doordat het bedrijf waar mensen werken failliet gaat, of de opdrachten als zzp’er wegvallen. De economische gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Bij Humanitas zien we dat steeds meer mensen financiële problemen krijgen en hulp bij ons zoeken. De Herfstactie vormt een lichtpuntje voor onze deelnemers in deze moeilijke tijd”.

Linda Wegman, directeur Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) en mede-initiatiefnemer vanuit de Rotary Haarlem-Oost: “Met de Herfstactie slaan wij twee vliegen in één klap: we bieden steun aan Humanitas én aan Landgoed Groenendaal”. Mede Rotarylid Dick Hulsebosch vervolgt: “Mooi om te zien dat de helft van onze veertig leden de komende weken de maaltijden gaan bezorgen. En wie weet volgt er hierna meer?”

Het Initiatief van de Rotary Haarlem-Oost en Humanitas Zuid-Kennemerland is mede tot stand gekomen door het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC). Het VWC heeft op verzoek van de Rotary Haarlem-Oost geholpen bij het koppelen van de Rotary aan het goede doel

Foto: Neel van Erve, Fotocollectief In the Picture Vlnr Floris Damen (Rotary), Linda Wegman (Rotary), Mark Zijta (Kok Landgoed Groenendaal), Bas Boeser (Rotary), René Haak (Chef-Kok Landgoed Groenendaal), Kees Bruinstroop (Rotary), Onika Pinkus (Humanitas), Dick Hulsebosch (Rotary).

Reacties