Gemeente Heemstede zoekt Junior Cyber Agents! 

Foto: Join Hackshield.nl (aangeleverd)

Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Heemstede op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren. 

Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Via HackShield zorgen we ervoor dat iedereen meer leert over de digitale wereld, zodat we de online boeven te slim af zijn. Daar hebben we de hulp van Junior Cyber Agents bij nodig. 

Word een Cyber Agent 

Denk jij kwaadaardige hackers te kunnen opsporen? Of weet je ze te slim af te zijn? Ontdek het door de spannende HackShield game te spelen. Tijdens het spelen leer je alles over hacken, datalekken en andere online gevaren. HackShield maakt van jou een Cyber Agent die straks al deze gevaren herkent. Daarmee kun je ook anderen waarschuwen en zorgen we samen voor een veilige digitale wereld. 

Huldiging 

De beste Cyber Agents uit Heemstede worden in april gehuldigd op het gemeentehuis. Gemeente Heemstede ziet hen namelijk als de helden van de toekomst (lees hier een voorbeeld van zo’n huldiging door een wijkagent). Ook Heerhugowaard, Haarlem, Koggenland, Den Helder, Heemstede, Langedijk en Alkmaar zijn op zoek naar Junior Cyber Agents. HackShield organiseert in mei een evenement met een speciaal programma waarvoor alle Cyber Agents van bovenstaande gemeenten worden uitgenodigd. Daarnaast maken ze ook nog eens kans op een interne training bij het Openbaar Ministerie. 

Kom in actie! 

Help jij ons om de online boeven te pakken? Speel nu mee! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de game in de App store.

Reacties