Heemstede: Gemeente biedt mantelzorgers een super gezellige dag in het Raadhuis

Foto: Charles Duijff

Steeds meer mensen in de samenleving hebben een full-time zorgtaak voor hun partner, kind, familielid of een andere persoon die hen na aan het hart ligt. De gemeente Heemstede organiseerde voor hen een geweldige dag.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

U kent de oorzaken allemaal. Ik noem er een paar: vergrijzing en tegelijkertijd de wens zo lang mogelijk zelfstandig te willen zijn, de schaarste aan (betaalbare) zorgplaatsen en daardoor lange wachtlijsten, de bezuinigingen in de zorg door de overheid.

Zaterdag 14 december 2019 organiseerde de gemeente Heemstede een mantelzorgdag, waarbij mantelzorgers o.a. werden getrakteerd op een lunch en een muzikaal programma. Daarnaast verzorgde mevrouw Karin van der Meij van ‘De Drive’ (gevestigd in het gebouw Plein 1 te Heemstede) ontspanningstraining.

Rond 10:30 uur was de inloop gepland en speelde het Spaarne Kwartet o.a. Kerstmuziek. Het interieur van  het Raadhuis is in Kerstsfeer omgetoverd, waarvan ook bezoekers de komende weken nog volop kunnen genieten. Wethouder Sjaak Struijf sprak een welkomswoord en inventariseerde onder de aanwezigen de variatie in zorg en de omvang daarvan (in tijd). Hij vroeg hen bijvoorbeeld ook voor wie in het bijzonder ze die intensieve zorg dragen. Dit deed hij door de mantelzorgers hun hand op te laten steken, indien de door hem gestelde vraag voor hen van toepassing was. Daaruit bleek ondermeer dat een grote groep mantelzorgers niet in de gelegenheid is, enkele dagen of een week er even tussen uit te kunnen. De gemeente wil met de mantelzorgers onderzoeken op welke wijze daartoe wel een mogelijkheid kan worden gecreëerd. (hieronder wethouder Struijf)Mevrouw Caroline Kloppenburg, coördinator van Plein 1 Heemstede, informeerde de aanwezigen over de diverse organisaties die zijn gevestigd in het gebouw van plein 1 en de ondersteuning die daar ook aan mantelzorgers kan worden geboden (hieronder mevrouw Caroline Kloppenburg)Daarna, ik schreef het al eerder, gaf mevrouw Karin van der Meij gedurende ongeveer een kwartier vormen van ontspanningstraining (Hieronder mevrouw Karin van der Meij)Vervolgens kon men genieten van het uitstekende koor Barbees & Barflies, dat werd begeleid door een muzikaal trio (bassist, drummer en gitarist) Filmpje

Hieronder een foto-impressie van de aanwezigen…. Filmpje 2 White X-mas Barbees & Barflies


Reacties