Coming Out-dag en feestelijke opening tentoonstelling van de Roze Kunstlijn

Foto: Charles Duijff

Vrijdag 11 oktober was de internationale Coming Out-dag. Ook in het raadhuis van Heemstede werden verschillende activiteiten georganiseerd.

De bijeenkomst was bedoeld voor lesbische vrouwen, voor homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) én natuurlijk voor alle andere geïnteresseerden.

Het eerste deel van de tentoonstelling ‘Wie zegt U’, georganiseerd door de Roze Kunstlijn, werd bovendien geopend. Hieronder werk van Jaennette BurinkIn Heemstede moet iedereen prettig en veilig kunnen wonen, werken, naar school gaan en oud worden. Elke inwoner, ongeacht religie, kleur, gender of seksuele voorkeur, is welkom binnen de gemeente.Om recht te doen aan de diversiteit in Heemstede was er op Coming Out-dag een gevarieerd programma. En voor het raadhuis wapperde natuurlijk de hele dag de regenboogvlag.

Om 15.00 uur opende burgemeester Astrid Nienhuis de tentoonstelling ‘Wie zegt U’. Dit is een vriendelijke en prikkelende tentoonstelling in twee delen over diversiteit, met werken van ruim twintig kunstenaars uit Heemstede, Haarlem, Amsterdam en ver daar buiten.Daarna waren er muzikale optredens van verschillende artiesten. Zangeres Astrid Nijgh, bekend van de grote hit ‘Ik doe wat ik doe’ trad op. Verder was er een muzikale bijdrage van de Haarlemse Viooldiva’s en van zanger Angelo van Bebberen.Duur van de tentoonstelling

De tentoonstelling is tot en met 28 november te zien in de Burgerzaal gedurende de openingstijden van het raadhuis. Het tweede deel van de tentoonstelling zal in november in het centrum van Haarlem plaatsvinden tijdens het Kunstlijn-weekend.Regionaal onderzoek Pink Panel

Tijdens de festiviteiten op Coming Out-dag werden ook de resultaten van Pink Panel gepresenteerd. Dit is een digitale enquête die het bureau Discriminatiezaken heeft gehouden onder LHBTI’s in de regio.

Meedenken over activiteiten voor de LHBTI-gemeenschap

De gemeente zet zich in voor diversiteit en een inclusieve samenleving. De activiteiten op Coming Out-dag waren een weerslag van die inspanningen.

In het eerste kwartaal van 2020 komt er een werkprogramma om meer te doen voor LHBTI’s. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te denken en praten over mogelijke activiteiten voor deze groep inwoners.

Aanmelden hiervoor kan via Koen Siegrest van de gemeente Heemstede, e-mail [email protected]

Regenboogbank voor het gemeentehuis

Voor het gemeentehuis is een bankje geschilderd in de regenboog-kleuren. Hieronder Fred Rosenhart en burgemeester Nienhuis Hierna een verdere  foto-impressie

 

Reacties