Vrijdag 11 oktober: Coming out-dag in Heemstede 

Foto: Pixabay

Vrijdag 11 oktober is internationale Coming Out-dag. Ook in het raadhuis van Heemstede zijn er dan verschillende activiteiten. Voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) én natuurlijk voor alle andere geïnteresseerden!

Feestelijke opening tentoonstelling van de Roze Kunstlijn 

Het eerste deel van de tentoonstelling ‘Wie zegt U’, georganiseerd door de Roze Kunstlijn, wordt geopend. Diverse artiesten treden op, onder andere Astrid Nijgh. Kom dus ook langs!

In Heemstede moet iedereen prettig en veilig kunnen wonen, werken, naar school gaan en oud worden. Elke inwoner, ongeacht religie, kleur, gender of seksuele voorkeur, is hier welkom. Om recht te doen aan de diversiteit in Heemstede is er op Coming Out-dag een gevarieerd programma. En voor het raadhuis wappert natuurlijk de hele dag de regenboogvlag. 

Programma vrijdag 11 oktober, 15.00 – 17.00 uur 

Locatie: Burgerzaal van het raadhuis, Raadhuisplein 1, Heemstede 

Om 15.00 uur opent burgemeester Astrid Nienhuis de tentoonstelling ‘Wie zegt U’. Dit is een vriendelijke en prikkelende tentoonstelling in twee delen over diversiteit, met werken van ruim twintig kunstenaars uit Heemstede, Haarlem, Amsterdam en ver daar buiten. 

Daarna zijn er muzikale optredens van verschillende artiesten. Zangeres Astrid Nijgh, bekend van de grote hit ‘Ik doe wat ik doe’ treedt op. Verder komen de Haarlemse Viooldiva’s en zanger Angelo van Bebberen. 

De tentoonstelling is na de opening tot en met 28 november te zien in de Burgerzaal gedurende de openingstijden van het raadhuis. Het tweede deel van de tentoonstelling zal in november in het centrum van Haarlem plaatsvinden tijdens het Kunstlijn weekend. 

Regionaal onderzoek Pink Panel 

Tijdens de festiviteiten op Coming Out-dag worden ook de resultaten van Pink Panel gepresenteerd. Dit is een digitale enquête die het bureau Discriminatiezaken heeft gehouden onder LHBTI’s in de regio. 

Kom langs! 

Iedereen is van harte welkom om op vrijdag 11 oktober langs te komen. Het programma biedt voor ieder wat wils: voor LHBTI’s, voor kunst- en cultuurliefhebbers of voor wie gewoon zin heeft in een leuke middag. 

Meedenken over activiteiten voor de LHBTI-gemeenschap 

De gemeente zet zich in voor diversiteit en een inclusieve samenleving. De activiteiten op Coming Out-dag zijn een weerslag van die inspanningen. In het eerste kwartaal van 2020 komt er een werkprogramma om meer te doen voor LHBTI’s. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te denken en praten over mogelijke activiteiten voor deze groep inwoners. Aanmelden hiervoor kan via Koen Siegrest van de gemeente Heemstede, e-mail [email protected]

Reacties