Deelname aan World Clean Up Day ‘moet nog landen’ in Heemstede

Foto: Charles Duijff

Zaterdag 21 september was World Cleanup Day. Deze dag stond in het teken van zwerfafval.  Zwerfafval is niet alleen storend om te zien, uiteindelijk komt het in de natuur terecht.

Daar breekt het af tot kleine stukjes en komt het in ons water en eten terecht. Dieren raken verstrikt in zwerfafval of eten het op. Of zwerfafval breekt helemaal niet af en blijft voor eeuwig liggen! Kortom: Mens, dier en planeet hebben er last van. Voorkomen is beter dan genezen, maar zaterdag 21 september was het moment om samen aan de slag te gaan met zwerfafval dat er al ligt!
Initiator Wim Donkerlo organiseerde de ‘2019 Clean Up Day’ in Heemstede.  Om 11.00 uur vond de start plaats voor het gemeentehuis. Hier werden grijpers, handschoenen en zakken door de gemeente Heemstede ter beschikking gesteld.
Mensen konden een plattegrond krijgen, maar men kon natuurlijk ook gewoon in eigen wijk gaan lopen, samen met de buren bijvoorbeeld. Net zo gezellig. Deelname was gratis en materialen werden door de gemeente Heemstede ter beschikking gesteld.
De opkomst was helaas nog teleurstellend. Wellicht een volgende keer een grotere opkomst! Sowieso een prima initiatief!

 

Reacties