Automatische piloot valt door de mand….

Foto: Charles Duijff

Iedereen doet het….. Je gaat bij de drogisterij naar binnen, pakt een mandje en koopt je dagelijkse benodigdheden voor de nodige lichaamsverzorging.

Voor mij geen enkel verschil, behalve dat ik mij laat begeleiden door mijn fantastische geleidehond Nike.

We lopen de winkelstraat op, op weg naar het Kruidvat. Even wat boodschappen doen. Voorbij de ABNAMRO bank geef ik Nike het commando. “Zoek de deur.” Nike houdt van winkelen. Met veel plezier voert hij het commando uit. Hij mag een winkel binnen. Dat is feest!

Voor mijn eigen gemak heb ik Nike het commando ‘zoek de mandjes’ geleerd. Dat scheelt mij weer mandjes zoeken, pakken en later weer terug leggen bij de kassa.

Bij het Kruidvat staan de mandjes direct na de anti diefstal poortjes zodat je met mandje en al direct de winkel in kan om je boodschappen te doen.

“Zoek de deur Nike” en vervolgens 3 passen later….”zoek de mandjes” Omdat we deze trip in de afgelopen 3 jaar al tientallen keren hebben gedaan liep ik volkomen in vertrouwen op de automatische piloot met Nike mee.

Tot Nike besloot de automatische piloot eens flink wakker te schudden.

Na mijn commando ‘zoek de mandjes’ liep Nike allesbehalve rechtstreeks de winkel in langs de mandjes naar de shampoo. Nike hoorde wat ik van hem vroeg maar besloot met een haakse bocht naar links langs de kassa te lopen en wees van de eerste in de rij wachtenden het mandje met boodschappen aan. Diep in mijn hart moest ik lachen. Het verrassingseffect om de automatische piloot te wekken was direct geslaagd.

Echter, deze mandjes zoeken was niet wat ik wilde. Ik wilde een leeg mandje om vervolgens eerst zelf boodschappen te doen en dan te eindigen in de rij wachtenden….

“Kom op Nike ‘Rechtsom!’ Daar moet je de mandjes zoeken. Het commando ‘rechts om’ kwam niet binnen bij Nike. Hij vond zichzelf net zo lekker bezig. Hij was tenslotte nog niet klaar. Er waren in de hele rij wachtenden wel 5 mandjes om aan te wijzen om vervolgens aan het einde van de rij keurig achteraan aan te sluiten. Nike is een nette hond. Achteraan in de rij, zo hoort het!

Het in de strijd gooien van mijn overwicht werd nog een hele uitdaging. Inmiddels u had als wachtende in de rij een gratis show gekregen van een werkende blindengeleidehond. Nike had uw hart massaal gestolen. Het boeide u niet dat ik nog altijd geen eigen mandje had en geen eigen boodschappen.

U vond enkel mijn hond fantastisch en oh wat deed hij het goed!? Mijn overwicht kreeg een extra boost toen ik u achter de kassa hoorde zeggen tegen de rij wachtenden “Zou u hem nu ook zo graag willen aaien?”

“Weg wezen Nike! ‘zoek de mandjes!’ Je hebt het goed gedaan. Immers heb je keurig mandjes aangewezen. Maar nu wil ik toch echt ook even gewoon boodschappen doen!”

Reacties

Cookieinstellingen