Heemstede: Enthousiaste deelnemers tennissen voor Parkinson bij tennisvereniging Merlenhove

Zondagmiddag 14 juli 2019 werd een tennistoernooi voor Parkinson georganiseerd bij tennisvereniging Merlenhove op het park Groenendaal in het wandelbos Groenendaal. Burgemeester Astrid Nienhuis en Gijs de Vries speelden ter opening van het toernooi symbolisch ‘het eerste partijtje’ (zie ook openingsfilm) Daarna was het de beurt aan vele enthousiaste deelnemers.

tekst, foto’s en film: Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Het maakte niet uit of je nooit had getennist, beginnend was of al gevorderd tennisser. Tennisleraren Peter Bouten, Michel Admiraal en Ruud Verhoeven verzorgden op zondag 14 juli met een groep ervaren tennissers/competitiespelers een gevarieerde clinic van 1,5 uur. Daarbij werd samengewerkt in kleine groepen en kwamen verschillende spelelementen aan bod. Het weer werkte gelukkig ook mee! Er werd voor hetzelfde goede doel een loterij georganiseerd, waarbij winkeliers en bedrijven uit de gehele regio ruimhartig prijzen beschikbaar stelden! (zie tafel hieronder)Voor een hapje en een drankje kon men bij een vrolijk team in de clubkantine terecht. Hard werken deze zondag, maar ja, C’ est la vie’…zo is het leven…niet alleen in Parijs maar ook in Heemstede….  (hieronder burgemeester Nienhuis en Gijs de Vries aan hun symbolische openingspartij) Gijs de Vries is zelf Parkinsonpatient. Zijn team doet op 1 september mee met de BikevoorParkinson in Limburg, onderdeel van Boogies Extreme en georganiseerd door ParkinsonNet, verbonden aan het Radboud-UMC te Nijmegen. Ook dat geld gaat naar onderzoek voor Parkinson en nieuwe ontwikkelingen rondom patiëntenzorg. De cheque wordt na de finish op de Cauberg overhandigd aan de afdeling neurologie van het Radboud-UMC in Nijmegen. Er was live-muziek op het terras voor het clubhuis. ‘Boys & Toys’ noemden ze zich voor deze gelegenheid en ze openden met Reggae (zie en beluister filmpje)Hieronder in het filmpje te beluisteren

Onder de sportieve- en vriendelijke aanwezigen ook voormalig Commissaris van de Koningin (2002 tot 2009) Harry Borghouts. Sportiviteit en gezelligheid, met aandacht voor Parkinson, dat was en blijft ook voor de toekomst het algehele motto. Nieuws.nl maakte onderstaande foto-impressie. Geniet ervan en bekijk ook de filmpjes! Tot de volgende gezellige- en sportieve happening!

Reacties