Heemstede: Vergoeding schoolkosten voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen

Foto: Charles Duijff

De zomervakantie staat voor de deur. Een tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen, maar ook een periode met voorbereidingen op het nieuwe schooljaar. Inwoners van Heemstede en Bloemendaal met een laag inkomen kunnen schoolkosten voor hun kinderen terugvragen bij de gemeente via de schoolkostenregeling.

Vergoeding voor schoolkosten

Het gaat bijvoorbeeld om de ouderbijdrage of kosten voor een schoolreisje. Maar ook om kantoorartikelen zoals een etui en schoolschriften of praktische zaken zoals een broodtrommel of rugtas. De vergoeding bedraagt € 150 voor een kind op het basisonderwijs en € 300 voor een kind op het voortgezet of beroepsonderwijs (t/m 17 jaar).

Wat is een laag inkomen?

Denk bij een laag inkomen aan een bedrag van € 1.267 netto per maand voor een alleenstaande ouder en een bedrag van € 1.809 netto per maand voor gehuwden of samenwonenden. De gemeente kijkt ook naar het vermogen.

Aanvragen schoolkosten en andere vergoedingen

U kunt een bijdrage in de schoolkosten aanvragen via www.iasz.nl/schoolkostenregeling. Er zijn ook andere vergoedingen voor kinderen mogelijk. Bijvoorbeeld een vergoeding voor huiswerkbegeleiding of sportkosten. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op iasz.nl > Hulp bij laag inkomen.

Meer weten?

Neem contact op met de Intergemeentelijke afdeling Sociale Zaken (IASZ), Raadhuisplein 1, Heemstede via (023) 54 85 868 of [email protected]

 

Reacties