Het klooster Alverna, een unieke werkplek

Foto: Klooster Alverna

Een minuut daarvoor ben je nog bij het station Heemstede-Aerdenhout en toch voelt dat heel ver weg wanneer je de afslag neemt naar het klooster Alverna. Rust en groen en toch dichtbij alle voorzieningen; het voelt bijna als vakantie.

Meet & Greet 30 maart vanaf 15.00 uur

Altijd al willen weten hoe het is om in een klooster te werken? En hoe het kloosterleven er vroeger uit zag?

Op 30 maart vanaf 15.00 uur is er een unieke kans om een kijkje te nemen in Alverna. De ZorgSpecialist – vanaf 2011 actief in Alverna – organiseert in afstemming met de zusters van Alverna een Meet & Greet. Zorgmanagers Merel en Patricia zijn enthousiast : “vanuit de ZorgSpecialist verlenen we zorg en ondersteuning aan zusters die zelfstandig wonen. Op onze kleinschalige woonvoorziening ‘De Tuinkamer’ wonen veelal mensen met dementie; bijna allemaal zonder religieuze achtergrond.

Bijzonder is dat er in Alverna steeds meer mensen ‘van buitenaf’ komen wonen. Dat maakt Alverna een dynamische plek.”

Programma 30 maart

Als er iemand kan vertellen over het rijke kloosterleven is het zuster Jeannette. Zij neemt je mee – met dia’s die de tijden van weleer doen herleven – in de kleurrijke geschiedenis van haar leven. Belangstelling voor de religieuze beleving van de zusters in Alverna? Laat je dan rondleiden, en neem een kijkje in de kapel. Wil je meer weten over hoe je het beste om kan gaan met mensen met dementie? Casemanager Dorien weet haar kennis over dementie in de praktijk te vertalen, zodat je er meteen mee aan de slag kan gaan.

Wil je ervaren hoe beperkingen (door ouderdom) kunnen voelen? Kruip letterlijk in de huid van ons verouderingspak. Het geeft je meer inzicht dan een dik studieboek kan doen.

Vanuit de ZorgSpecialist is er alle informatie over de verschillende mogelijkheden, dienstverbanden en opleidingsmogelijkheden. Spreekt het je aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Kom gerust en ervaar of Alverna bij je past.

Voor wie?

Iedereen die belangstelling heeft en nieuwsgierig is naar het klooster Alverna en omgeving als werkplek. Verzorgenden IG, verpleegkundigen, helpenden, huishoudelijk verzorgenden en vrijwilligers.

Aanmelden via [email protected] is fijn, maar niet noodzakelijk. Even bellen kan ook; 023-5100200.

Voor iedereen die komt staat er een Goodybag klaar!

Adres

Klooster Alverna, Boekenroodeweg 9 in Aerdenhout. De ingang van Alverna bevindt zich links op de Zonnebloemlaan vlak voor de kruising met de Boekenroodeweg. Rij het landgoed op naar het gele gebouw aan het einde van de weg links.

 

Reacties