Heemstede en IJmuiden: Koninklijke onderscheiding voor mevrouw J.M. Hutter-Visser en de heer Sijmen Schouten

Foto: Charles Duijff

Op vrijdag 1 maart 2019 hebben mevrouw Hutter-Visser uit Heemstede en de heer Sijmen Schouten uit IJmuiden een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Omdat hun activiteiten zich vooral in IJmuiden afspelen, heeft burgemeester Frank Dales van Velsen de onderscheidingen uitgereikt.

Het was een bomvolle kantine 1 maart in het Haven Museum in IJmuiden. Dit alles ook ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘Museumschatten’ ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het museum. Daarnaast werden dus vrijwilligers in het zonnetje gezet. Een bijzondere eer viel onderstaand tweetal te beurt. Mevrouw Hutter-Visser is voor haar activiteiten voor het IJmuider Zee- en Havenmuseum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  De heer Sijmen Schouten kreeg dezelfde onderscheiding als secretaris van het museum.  Hieronder burgemeester Frank Dales van Velsen tijdens de aankondiging van deze bijzondere gebeurtenisHieronder vrijwilligers Sijmen Schouten en mevrouw Hutter-VisserMevrouw Hutter-Visser is sinds 2000 actief als vrijwilliger bij het IJmuider Zee- en Havenmuseum en trad in 2002 toe tot het bestuur.

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum brengt het verhaal van de geschiedenis van het graven van het Noordzeekanaal en het ontstaan van IJmuiden in beeld. Jaarlijks bezoeken zo’n 11.000 personen het museum. Mevrouw Hutter-Visser stelt de roosters van alle vrijwilligers op, onderhoudt de contacten met hen, voert intakegesprekken met nieuwe vrijwilligers en organiseert vrijwilligersactiviteiten. Zij is de drijvende kracht achter het Leskistenproject, waarbij scholieren leren over de geschiedenis het Noordzeekanaal en IJmuiden en het museum bezoeken. Beide gedecoreerden wisten aanvankelijk niet wat komen ging

 

 

 

Reacties