Grote verkeerscontrole gehouden in en rondom Heemstede

Foto: Laurens Bosch

Heemstede  – De politie heeft maandag een grote verkeerscontrole gehouden in en rondom Heemstede. De verkeerscontrole richtte zich vooral op transport. Vanaf 08:30 uur tot ongeveer 13:00 uur werden verschillende soorten voertuigen gecontroleerd. Onder andere vrachtwagens, bestelbusjes, aanhangers, taxi’s en lesauto’s werden gecontroleerd.

Op de uitvalswegen rond Heemstede stonden ANPR-camera’s opgesteld. Deze camera’s scannen nummerplaten om te kunnen zien of de tenaamgestelde nog wat heeft open staan. Motorrijders pikten vervolgens auto’s eruit en begeleidden ze naar de parkeerplaats. Verkeersspecialisten uit het land waren aanwezig om toe te zien op naleving van de geldende regels. De belading van voertuigen kon worden gecontroleerd middels weegplaten. Ook (snors)scooters waren onderwerp van controle bij de rollerbank.

Zeker 4061 auto’s zijn gecontroleerd door de ANPR-camera’s. Daarnaast zijn voertuigen door motorrijders op eigen initiatief naar de controle gebracht. Zeker 55 bekeuringen zijn uitgedeeld voor diverse feiten. Status van het voertuig, rijden zonder rijbewijs, en verkeerd gezekerde lading waren redenen om te bekeuren.

Een Belgische automobilist die nog een boete had openstaan liep tegen de lamp. Hij moest ter plekke 2000,- afrekenen. Dit lukte, waarna hij zijn weg kon vervolgen. Een automobilist liep op de vroege morgen tegen de lamp vanwege rijden onder invloed.

Reacties