Heemstede: Platform Vluchtelingen Heemstede en Stichting Taalcoaches Zuid Kennemerland organiseerden gezellige picknick 

Foto: Charles Duijff

Het Platform Vluchtelingen Heemstede en de Stichting Taalcoaches Zuid Kennemerland organiseerden in samenwerking met de gemeente Heemstede een picknick  op zaterdag 1 september 2018 in Park Meermond in Heemstede.

tekst/foto’s Charles Duijff (klik op de foto’s voor uitvergroting) Marlies van Heese (hieronder) van genoemde Stichting Taalcoaches vertelde dat het gaat om statushouders die al een woning in Heemstede hebben en reeds aan een integratieprogramma deelnemen.Op deze wijze konden inwoners van Heemstede op een gezellige manier kennismaken met de cultuur van nieuwe inwoners. Speciale gast was burgemeester mevrouw Astrid Nienhuis. De gemeente heeft financieel bijgedragen aan dit goede initiatief. Op onderstaande foto ondermeer Clara Wittop Koning, taalcoach-coördinator van Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland. Clara is geen onbekende in Heemstede. Zij werd eerder door VVD en PvdA in het zonnetje gezet voor haar grote inzet. Het Park Meermond ligt aan de Cruquiusweg waar de kinderen heerlijk kunnen spelen: er is een tokkelbaan en enkele klimtoestellen. Ze kunnen er ook voetballen en badmintonnen. De organisatie van dit unieke samenzijn zorgde zaterdag voor ballen, rackets en shuttles. Er werd zelfs touwtje gesprongen
De tafel met gerechten voor de Picknick werd door- en samen met de Statushouders opgemaakt. Deze nieuwe inwoners van Heemstede namen gerechten mee vertrouwd vanuit hun eigen cultuur.De weergoden waren de organisatie welgezind. Je bent sowieso een zonnige persoonlijkheid wanneer je inzet en liefde toont voor de medemens. Compliment aan de organisatie!

 

Reacties