Heemstede: Bloemencorso in 2019 door centrum

Foto: Charles Duijff

Het Bloemencorso Bollenstreek komt volgend jaar via een andere route door Heemstede. Afgelopen dinsdag 24 juli stemde het college van burgemeester en wethouders in met de nieuwe route.

Vanaf de Herenweg gaat het via de Van Merlenlaan door Raadhuisstraat & Binnenweg, Lanckhorstlaan en Heemsteedse Dreef naar het Houtplein in Haarlem. Het is de bedoeling dat deze route van het Bloemencorso en de aan het corso gekoppelde activiteiten het centrum van Heemstede een flinke stimulans zullen geven.

De nieuwe route geldt voorlopig voor 2019 tot en met 2022. Het tijdstip waarop het corso door Heemstede rijdt blijft hetzelfde. Voorheen kwam het Bloemencorso in Heemstede alleen over de Herenweg. Om meerdere redenen is gekozen voor een route via de winkelstraten. Zo kan bijvoorbeeld het centrum profiteren van de vele bezoekers die het Bloemencorso jaarlijks trekt. Maar ook biedt het een kans om Heemstede in de schijnwerpers te zetten bij een groter publiek. Dit past bij de ambitie van het college om Heemstede meer te promoten als aantrekkelijke gemeente om te bezoeken en de inzet op leuke levendige winkelstraten.

Het initiatief om de route van het Bloemencorso door Heemstede te verleggen komt van de winkeliers, verenigd in de ondernemersvereniging WCH. Uit een enquête van de WCH blijkt dat een grote meerderheid van de leden voorstander is van het initiatief en heeft aangegeven rondom het corso allerlei activiteiten te willen organiseren. Ook andere ondernemers en organisaties kunnen het Bloemencorso benutten door hierop in te spelen.

De organisatie van het Bloemencorso Bollenstreek verzorgt de publiciteit rond dit evenement. Daarnaast zal vanuit de gemeente Heemstede in de communicatie over de nieuwe route rekening worden gehouden met ‘vaste bezoekers aan de Herenweg’ en omwonenden in het centrum.

Reacties