Heemstede 23 juni 2018: respectvolle- en prachtige Veteranendag 2018

Op zaterdag 23 juni 2018 werd in Heemstede voor het raadhuis de Veteranendag 2018 georganiseerd. Daaraan voorafgaand organiseerden de veteranen een herdenkingsbijeenkomst. Deze vond plaats op de Algemene Begraafplaats aan de Herfstlaan bij de gedenksteen voor gevallen militairen in het voormalige Nederlands-Indië. Van de gebeurtenis bij het Raadhuis maakte Heemstede.nieuws.nl een impressie.  Dit is deel 1, waarin diverse foto’s en een filmpje van de toespraak van burgemeester Astrid Nienhuis. Deel 2 verschijnt zo spoedig mogelijk en ook daarin  filmmateriaal van ondermeer de Teisterband.

(klik op onderstaande foto’s voor vergroting) Rond 13.45 uur werden de Veteranen en  overige deelnemers aan deze dag door de gemeente voor het raadhuis ontvangen De ontvangst werd opgeluisterd door een optreden van de Teisterband. (filmpje in deel 2)Rond 14.15 uur sprak  burgemeester  mevrouw Astrid Nienhuis een welkomstwoord (zie filmpje in dit artikel)
14.20 uur vond een toespraak plaats door gastspreker (oud Heemstedenaar) en Libanon-veteraan Libanon Yeb – Jan  Joustra (hieronder R) filmpje van de toespraak z.s.m. in deel 2 14.35 uur  was er een  Informeel samenzijn, met het traditionele haringhappen en drankje voor het raadhuis. Ook was er de markt met oude legermaterialen, verzorgd door Keep Them Rolling en het Nederlands Transport Museum uit Nieuw Vennep.

WORDT VERVOLGD

Reacties