Heemstede: Jeugdhoek TV Merlenhove officieel geopend door wethouder Struijf

Foto: TV Merlenhoven

Door het kapotslaan van een Pinata tennisbal opende wethouder Struijf de nieuwe Jeugdhoek van Tennisvereniging Merlenhove.

In zijn inleiding memoreerde voorzitter Paul Barten dat Tennisvereniging Merlenhove dit jaar heel wat te vieren had. Allereerst noemde hij de promotie van het 1e gemengde team op zondag naar de 1e klasse. Dit team hoort nu bij de sterkste 56 teams van Nederland. Daarnaast meldde onlangs het 700e lid zich aan bij de vereniging, een mijlpaal. De realisatie van de Jeugdhoek was eveneens een hoogtepunt.Een jaar geleden kreeg het bestuur het verzoek van een enthousiaste groep ouders voor de jeugd van TV Merlenhove iets te creëren was waar zij zich ook buiten de baan konden vermaken. Het bestuur was meteen enthousiast. De filosofie van Merlenhove is dat de basis voor een bloeiend verenigingsleven gelegd wordt door het binden van de jeugd en hun (groot) ouders bij de vereniging.“Wil je de jeugd aan je binden dan moeten je ze wedstrijdjes spelen èn er moet gelegenheid zijn om zich te vermaken als er even geen banen beschikbaar zijn. In die gedachte paste het idee van een eigen plek voor de jeugd.” aldus voorzitter Barten.

Afgelopen zomer werd een loterij gehouden op TV Merlenhove. Meer dan € 3.000 werd opgehaald waardoor er samen met een bijdrage uit de verenigingskas voldoende om aan de slag te kunnen. De gemeente nam het grondwerk voor haar rekening en zo werd de Jeugdhoek begin dit jaar gerealiseerd door aannemer Edwin Schoo. Naast een pingpongtafel, een kings-game veld is ook een picknicktafel neergezet. Ook de aanwezige speelhuisjes voor de wat kleinere kinderen zijn verhuisd. Niet alleen staat er nu een geweldige Jeugdhoek ook heeft de vereniging er een betrokken groep ouders bij gekregen.

Barten bedankte wethouder Struijf verantwoordelijk voor Sport, voor zijn bereidheid de Jeugdhoek officieel te komen openen. Struijf sloeg met een tennisracket in enkel slagen de grote Pinata tennisbal kapot. De aanwezige jeugd dook massaal op de kauwgomballetjes die uit de stukgeslagen Pinata bal rolde.Kauwgomballetjes rapenWethouder Struijf benadrukte het belang dat de gemeente hecht aan het stimuleren van de jeugd om te gaan sporten. De Jeugdhoek van TV Merlenhove is volgens hem, naast het tennis zelf, een mooie kans kinderen te binden aan de vereniging die daardoor langer blijven sporten.

Reacties