Heemstede: ‘Opgeruimd Festival’ rond het raadhuis rond 13.30 uur matig bezocht

Foto: Charles Duijff

Voor de overheid, dus ook de lokale overheid, staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij het treffen van actuele bestuursmaatregelen. De aarde warmt op, dus van ons allen wordt gevraagd zorgvuldig om te gaan met energiegebruik, we hebben de taak onze infrastructuur schoon te houden en vooral ook onze kinderen normen en waarden bij te brengen die bijdragen aan duurzame oplossingen voor klimatologische- en economische vraagstukken. Het ‘Opgeruimd’ festival dat zaterdag 16 juni 2018 werd georganiseerd besteedde daar volop aandacht aan.

Aan de organisatoren ligt het zeker niet. Ik was er niet de hele dag bij, maar tussen 13.00 u en 14.30 uur trof ik toch een wat schaars gevuld festivalterrein aan. (klik op onderstaande foto’s voor uitvergroten) Irene Keehnen en haar echtgenoot leverden een bijdrage met prachtige- en duurzame sieraden, gemaakt van o.a. koffiecups en andere wegwerpartikelen…. Bovendien schenkt het paar 1,- euro per verkocht sieraad aan het fonds voor kankerbestrijding. Irene begon het maken van sieraden samen met een vriendin die bij aanvang van hun project jong overleed aan kanker. Ze besloot om samen met haar echtgenoot het project door te zetten. Zie https://www.facebook.com/CupJewelry/

Hieronder een kort filmpje waarin kinderen kennis maken met het onderwerp ‘Recycling van plastig’

Er werd ook live-muziek gemaakt. Naast een DJ was er o.a. een live-optreden van Maaike Polman en Robin van Rijswijk. (zie filmpjes hieronder)

Er werden opnamen gemaakt voor het TV-programma TelekidsDe FIAT 500 van burgemeester Astrid Nienhuis kon worden beschreven Voor ‘boffertjes’ waren er ‘poffertjes’Er was fruit Er was een duurzame hond (hij is duurzaam trouw aan zijn baasje, een aardige dame in dit geval)Cadeautjes voor ‘duurzame’ vaders (Vaderdag 17 juni)Hieronder nog enkele foto’s van deze leerzame dag. Volgend jaar verwacht ik duurzaam over de hoofden te kunnen lopen Heemstedenaren !!

Reacties