Dit krijg je wanneer je fotografeer-passie ‘een vlucht neemt’: Heemstede en Bloemendaal vanuit een sportvliegtuigje, mooie luchtfoto’s van beide plaatsen

Foto: Charles Duijff

Dinsdag 12 juni 2018 kozen fotograaf Onno Hulshof en de redacteur-fotograaf van www.heemstede.nieuws.nl Charles Duijff met een bevriende piloot het luchtruim voor een vlucht boven het westen van Nederland, waaronder Bloemendaal en Heemstede.

(klik op onderstaande foto’s voor uitvergroting) Hieronder voorbereiding voor vertrek vanaf Lelystad. foto hieronder Charles Duijff  Eerst luchtfoto’s van Bloemendaal en vervolgens van Heemstede. Geniet er van.Hieronder Onno Hulshof en onze pilootRond 10.00 uur vertrokken we van Lelystad richting TATA-steel en vervolgens richting het zuiden. Al snel kwam Bloemendaal in zicht. Hieronder het gemeentehuis van Bloemendaal links van het midden en boven in de foto. Verder zorgcentrum Oldenhove aan de Dompvloedslaan… Teneinde een foto goed te kunnen nemen maakt het vliegtuig een scherpe bocht. Door een klein raampje dat open kan is het vervolgens zorgvuldig de camera richten op het object. Het gaat razendsnel allemaal. IJsbaan, Hotel Ibis Styles en de KleverlaanZie test op foto. Bovendien is de Beatrixschool te Haarlem te zien Het gemeentehuis van Bloemendaal en oldenhove nogmaals. Links begin Hoge Duin en DaalsewegZie tekst op foto. Ondermeer de Halve Maan en Hoge duin en DaalsewegKennemer Sporthal en IJsbaanRandweg Haarlem en KleverlaanO.a. Johan Mauritsplein OverveenDoor naar station Heemstede Aerdenhout (Zandvoortselaan en Leidsevaart) Flat links boven is Haarlem Hoog, Verder ook het Coornhertlyceum…Het binnenkort te openen multifunctionele gebouw ‘Plein 1’Watertoren, deel Havendreef en Hageveld (Heemsteeds kanaal)WilhelminapleinGroenendaalse bos en molentje (rechts onderaan bosgrens) Zelfs de paal met de ooievaars is te zienBegraafplaats Herfstlaan en tennisclub MerlenhoveRaadhuisstraat en uiteraard het raadhuis van Heemstede (bovenin nabij water Vrijheidsdreef)Vrijheidsdreef en rechts opnieuw het RaadhuisWilhelminaplein (Kerk) bijna midden onderaan. Volg bovenin het water naar de van Merlenlaan en u treft opnieuw het raadhuisHerenweg en KerklaanHerenweg bij van MerlenlaanWatertoren nogmaalsWilhelminapleinRingvaartKerklaan met benzinestationMolentje, Vrijheidsdreef, ooievaars nog beter te zienVan Vrijheidsdreef tot watertoren… Indische buurtAan het eind van de vlucht lag ik behoorlijk voor ‘Pampus’ en als slot-foto koos ik het Muiderslot met als toegift de Zandhazenbrug over de A1…. en dan snel weer naar Lelystad !!

 

Reacties