Erepenning in goud van de gemeente Heemstede voor Willem van den Berg

Foto: Charles Duijff

Bij zijn afscheid als gemeentesecretaris heeft Willem van den Berg gisteravond uit handen van burgemeester Astrid Nienhuis de erepenning in goud van de gemeente Heemstede ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding uit erkentelijkheid en waardering voor zijn bijzondere verdiensten voor de gemeente en de gemeenschap.

De gemeenteraad besloot op 26 april 2018 om de erepenning in goud aan Willem van den Berg toe te kennen ter gelegenheid van zijn afscheid als gemeentesecretaris van deze gemeente, omdat hij zich in hoge mate verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente en de gemeenschap en zich daarbuiten een bevlogen ambassadeur voor Heemstede heeft getoond.

Willem van den Berg heeft zich als gemeentesecretaris vanaf 16 juli 1989 enthousiast, op geheel eigen wijze en blijvend innovatief ingezet voor Heemstede, haar inwoners, het gemeentebestuur en de organisatie. Hoogtepunten zijn onder meer de in 2008 voltooide verbouwing van het raadhuis en de invoering van de Heemsteedse Manier van Werken vanuit een flex-kantoor. Daarnaast was Willem op regionaal en landelijk niveau actief; netwerken is zijn tweede natuur. Ook daar is Heemstede zeer wel bij gevaren

zie ook

Heemstede: Afscheidsreceptie gemeentesecretaris Willem van den Berg #2

Reacties