Heemstede: ‘Plein 1’ wordt nieuwe naam van het multifunctionele gebouw aan het Julianaplein

Foto: Charles Duijff

‘Plein 1’ wordt nieuwe naam van het multifunctionele gebouw aan het Julianaplein

Plein 1. Dat wordt de naam die straks op de gevel komt van het pand Julianaplein 1. Plein 1 herbergt na de verbouwing naast de bibliotheek en politie ook andere maatschappelijke organisaties en horeca. Hiermee moet het gebouw voor heel Heemstede een brede ontmoetingsplek worden. Wethouder Christa Kuiper maakte donderdag 24 mei de naam bekend.

Prijsvraag

In april nodigde de gemeente inwoners uit een nieuwe naam voor het gebouw aan het Julianaplein te verzinnen. De naam moest recht doen aan de plek, kort en bondig zijn en iedereen goed liggen. De oproep leverde in totaal 415 reacties op. De gemeente heeft een 1e selectie gemaakt, de partners die straks in het gebouw komen hebben samen met wethouder Christa Kuiper de uiteindelijke naam gekozen. Vijf mensen kwamen met dezelfde naam; zij hebben allen gewonnen en hebben een cadeaubon gekregen. Daarnaast zullen ze een VIP-toer door het gebouw krijgen en natuurlijk de roem van de naam op de gevel van het gebouw.

Een duurzaam multifunctioneel centrum

Momenteel wordt het pand aan het Julianaplein grondig verbouwd. Daarbij wordt het gemeentelijke monument veel duurzamer gemaakt waardoor het energiezuiniger en comfortabeler wordt (energielabel A). In het pand komen na de verbouwing: Bibliotheek Kennemerland-Zuid, Politie, Kennemerhart, Kinderopvang Op Stoom, Arkin, RIBW, WIJ Heemstede en De Zorgspecialist. [Naam] wordt een centrale plek in Heemstede voor jong en oud, waar je ook terecht kunt voor een kopje koffie of lunch. Er komen ruimtes die voor uiteenlopende activiteiten te gebruiken zijn (bijeenkomst, lezing, cursus, yoga). Buiten komen onder andere een terras en speeltoestellen.

Reacties