Heemstede Dodenherdenking 4 mei 2018

Foto: Charles Duijff

De gemeente Heemstede herdenkt op 4 mei tijdens de dodenherdenking de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de gevallenen in oorlogssituaties en vredesmissies sindsdien. ’s Avonds is er een stille tocht vanaf het raadhuis naar de herdenkingsplek aan de Vrijheidsdreef, bij het Vrijheidsbeeld en het Joods Monument. Hier volgen speeches, voordrachten van gedichten en kransleggingen. Ook burgemeester Astrid Nienhuis zal een toespraak houden.

Programma Vrijheidsdreef
De burgemeester nodigt de inwoners van Heemstede uit met gepaste eerbied deel te nemen aan de stille tocht. De stoet vertrekt om 19.40 uur vanaf het raadhuis en arriveert kort voor 20.00 uur bij de herdenkingsplek aan de Vrijheidsdreef. Om 20.00 uur wordt 2 minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de gevallenen. Ter plaatse wordt een programmaboekje met de speeches en gedichten aan de aanwezigen uitgereikt. Voor mindervaliden zijn zitplaatsen beschikbaar.

Kransleggingen overdag
Om 9.30 uur legt een delegatie van de gemeente, samen met vertegenwoordigers van B&W van regiogemeenten, in besloten kring een krans op de Eerebegraafplaats in Overveen. Ook leggen burgemeester en wethouders van Heemstede kransen bij de 4 graven van Heemsteedse verzetshelden op de Eerebegraafplaats. Verder zorgt de gemeente voor een krans bij de gedenkplaat voor Marinus Vaumont in de Jacob van Campenstraat (hoek Havenstraat).

Reacties