Verbouwing tot multi-functioneel gebouw aan het Julianaplein aanleiding voor prijsvraag

Foto: Charles Duijff

Op dinsdag 17 april zijn contracten ondertekend tussen de gemeente Heemstede en partners in het vernieuwde gebouw aan het Julianaplein 1. De ondertekening vormde meteen het startmoment voor een prijsvraag. Inwoners mogen een passende naam voor het pand aangeven. Het moet een naam zijn die mensen graag uitspreken, herkenbaar en niet te lang.

Een vernieuwd gebouw met een nieuwe functie: daar hoort een nieuwe naam bij!

De nieuwe naam komt straks op de gevel van het gebouw, dat flink wordt verbouwd om het geschikt te maken voor een nieuw gebruik. In het gebouw komt ook een fijne plek voor koffie en lunch. Een nieuw gebouw, een nieuwe functie, daar hoort een nieuwe naam bij! Een kijkje binnenDe achterzijde van het gebouw. De bouwomstandigheden op 30 april 2018Korte en herkenbare naam

Weet u een goede en pakkende naam, laat het dan weten! De gemeente en de samenwerkende partners zoeken een naam die bij het gebouw en de functie past, bijvoorbeeld een naam die verwijst naar de plek, de historie en vooral de functie. Een naam die mensen graag uitspreken, die aantrekkelijk is en waar niemand aanstoot aan neemt. Een korte en herkenbare naam. De partners en Christa Kuiper, de huidige wethouder Cultuur, maken de uiteindelijke keuze uit de inzendingen. De winnaar krijgt een VIP-tour door het gebouw, een cadeaubon ter waarde van € 100 en als allerbelangrijkste natuurlijk: de roem van de naam op de gevel!

Zo doet u mee

Vul het digitale formulier in

  • Meedoen mag zo vaak als u wilt, dus u kunt met meerdere inzendingen meedingen.
  • De sluitingstermijn voor de prijsvraag is 8 mei 2018. Suggesties voor een naam moeten dus voor woensdag 9 mei binnen zijn bij ons.
  • Onder alle inzenders wordt een VVV-bon van € 50 verloot.
  • De winnaar ontvangt een bon van € 100.
  • De nieuwe naam wordt bekend gemaakt bij de officiële opening van het nieuwe gebouw, in de zomer van 2018.

Van school naar duurzaam multifunctioneel centrum

Het pand aan het Julianaplein werd in 1930 gebouwd als school. Sinds de jaren ’80 is de bibliotheek Heemstede hier gevestigd. Het gemeentelijke monument wordt nu volledig geïsoleerd volgens de eisen van deze tijd en er worden duurzame maatregelen getroffen, waardoor het gebouw energiezuiniger en comfortabeler wordt (energielabel A). Na de intensieve verbouwing die momenteel plaatsvindt, gaat het gebouw naast de bibliotheek ook ruimte bieden aan andere organisaties met een culturele of maatschappelijke functie. Julianaplein 1 wordt dan nog meer een centrale plek in Heemstede voor jong en oud. De organisaties die straks in het vernieuwde gebouw een plek hebben zijn: Bibliotheek Kennemerland-Zuid, Politie, Kennemerhart, Kinderopvang Op Stoom, Arkin, RIBW, WIJ Heemstede en De Zorgspecialist.

zie ook

Kijkje naar- en nieuws over de werkzaamheden aan het multi-functionele gebouw op het Julianaplein

Reacties