Nieuwe gemeentesecretaris voor Heemstede

Foto: Charles Duijff

Henriëtte de Vos uit Amsterdam wordt per 18 juni 2018 de nieuwe gemeentesecretaris van Heemstede. Na een sollicitatieprocedure met in totaal 51 kandidaten heeft de selectiecommissie met overtuiging en enthousiasme gekozen voor de 48-jarige Henriëtte de Vos. Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren besloten het advies van de selectiecommissie over te nemen.

De nieuwe gemeentesecretaris volgt Willem van den Berg op, die per 1 juni 2018 met pensioen gaat. Qua persoonlijkheid, werkervaring en opleiding past Henriëtte de Vos uitstekend in het profiel van gemeentesecretaris van Heemstede. Het college van B&W is er dan ook van overtuigd dat zij prima in staat zal zijn de verbindende rol te spelen tussen bestuur en gemeentelijke organisatie en van daaruit de lijn van vernieuwing en ontwikkeling voort te zetten, met als doel een excellente dienstverlening, nu en in de toekomst.

Henriëtte de Vos werkt sinds 2002 bij de gemeente Amsterdam. Daar heeft zij diverse functies vervuld. Vanaf 2016 is zij programmadirecteur Slagvaardig werken in de Openbare Ruimte en verantwoordelijk voor de realisatie van een efficiënte en dienstverlenende beheerorganisatie voor de gemeente Amsterdam. Eerder maakte zij onder andere deel uit van de Directie Stadsdeel Zuid.

Het college van B&W is blij een nieuwe gemeentesecretaris te hebben gevonden in de persoon van Henriëtte de Vos. “Zij heeft alle nodige kwaliteiten in huis om de functie met succes in te vullen. Daarnaast is zij een prettige, open persoonlijkheid, die zal bijdragen aan de plezierige werksfeer en manier van omgaan met elkaar bij bestuur en medewerkers in Heemstede.”

Reacties