Viering Boomfeestdag Heemstede donderdag 22 maart op Sportpark Groenendaal (inclusief filmpje)

Leerlingen van de Nicolaas Beetsschool en de Valkenburgschool hebben op de landelijke Boomfeestdag 22 maart heesters geplant langs de Van Merlenvaart ter hoogte van het clubhuis van RCH. Om 9.00 uur verwelkomden wethouders Heleen Hooij en Sebastiaan Nieuwland de leerlingen.

Daarna plantte de jeugd de groenstrook aan onder begeleiding van medewerkers van de afdeling Uitvoering Openbare Ruimte. (klik voor vergroten op onderstaande foto’s)Rand van MerlenvaartWethouder Heleen Hooij met twee ‘aankomend hoveniers’Op het filmpje vertelt een begeleider precies welke meestersoorten zijn geplant

Hek met luchtzuiverende planten langs de Cruquiusweg

Op vrijdag 23 maart om 9.00 uur brengen wethouders Heleen Hooij en Sebastiaan Nieuwland planten aan tegen een nieuw geplaatst hek langs de zuidelijke rijbaan van de Cruquiusweg (N201), tussen het Wipperplein en het tankstation. Deze zogenoemde klimaatadaptieve beplanting is zeer goed in staat de lucht te zuiveren en de omgeving schoner te houden. De planten kamperfoelie en klimop hebben een groot bladoppervlak met veel en fijne beharing. Hiermee vangt het blad fijnstof op uit de lucht. De aanplant gebeurt in samenwerking met Stichting MEERGroen. Deze vrijwilligersorganisatie is in Heemstede ook actief in Park Meermond en in Wandelbos Groenendaal.

Het nieuwe hek voorkomt dat voetgangers en fietsers de drukke verkeersweg oversteken op plekken waar dat eigenlijk niet mocht. Dit leidde tot gevaarlijke situaties. Oversteken is na plaatsing van het hek alleen nog mogelijk via het Wipperplein en de kruising met de Javalaan.

 

Reacties