Heemstede: Feestelijke opening Wilhelminaplein op 5 maart 2018

Foto: Charles Duijff

Sinds september 2017 heeft het Wilhelminaplein een grondige opknapbeurt gekregen. Binnenkort worden de werkzaamheden afgerond en komt er een einde aan een periode van ongemak voor de bewoners, ondernemers en weggebruikers. Op maandagmiddag 5 maart zal wethouder Heleen Hooij het plein op verrassende wijze weer in gebruik nemen.

Programma 5 maart

Vanaf 15.00 uur is er een ontvangst voor de omwonenden en ondernemers in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein. Hier wordt onder het genot van thee/koffie teruggekeken op het verloop en het resultaat van de werkzaamheden op plein.

Om 15.30 uur zal wethouder Heleen Hooij de officiƫle (her)openingshandeling verrichten. Iedereen die hierbij wil zijn is uiteraard van harte welkom!

Opknapbeurt

Het Wilhelminaplein heeft een nieuwe inrichting gekregen om het plein meer de historische uitstraling te geven die past bij dit oudste deel van Heemstede. Zo is er door de herinrichting een beter zicht gekomen op de Oude Kerk uit 1625. Ook komen er in de nieuwe inrichting elementen (zoals een bank) die verwijzen naar de geschiedenis van het plein. Daarnaast is het plein geschikter gemaakt voor het houden van kleinschalige evenementen.

Reacties