Heemstede: verkeersdrukte groeit, maar niet alleen door wegwerkzaamheden

Foto: Charles Duijff

Op donderdag 23 november organiseert de gemeente Heemstede een avond over de verkeersdrukte in Heemstede. Het doel is lokale en vooral ook regionale oplossingen te bespreken voor de vollopende wegen in Heemstede en omgeving. Daarom worden voor de bijeenkomst naast inwoners van Heemstede ook bestuurders van omliggende gemeenten van harte uitgenodigd om mee te discussiĆ«ren op 23 november. Hetzelfde geldt voor de provincie Noord-Holland. De bijeenkomst vindt plaats in het raadhuis van Heemstede. Aanmelden kan tot 16 november via e-mail: [email protected]

Belangrijke verkeersaders waar het steeds vaker vast staat

De doorgaande wegen in Heemstede worden alsmaar voller en daar hebben niet alleen inwoners van Heemstede last van, maar ook de weggebruikers van en naar gemeenten als Haarlem, Zandvoort, Haarlemmermeer en Bloemendaal. Met de N201 (Zandvoort-Haarlemmermeer) en de N208 (Haarlem-Bennebroek/Bollenstreek) lopen ook nog eens 2 belangrijke verkeersaders dwars door Heemstede. Dagelijks ervaren weggebruikers dat het snel vast kan lopen op deze wegen, bijvoorbeeld als er ergens anders een wegafsluiting is. Dit zal met meer verkeer in de toekomst alleen maar erger worden.

Discussie over mogelijke oplossingen

Op de bijeenkomst worden zowel korte- als langetermijnoplossingen besproken. Enkele knelpunten zijn lokaal aan te pakken, de meeste oplossingen voor het opstropende verkeer kunnen alleen regionaal worden opgepakt. Verkeersdeskundigen zijn aanwezig om de verkeersproblematiek toe te lichten en te reageren op mogelijke oplossingen.

Aandacht voor verkeer regio Zuid-Kennemerland

In Amsterdam en de wijde omgeving zijn al veel maatregelen getroffen om het verkeer beter te laten doorstromen. De regio Zuid-Kennemerland behoeft nu aandacht en wil verbeteringen. Een combinatie van maatregelen voor autoverkeer, openbaar vervoer en fietsers is nodig om de verkeersdruk te verlichten.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het raadhuis van Heemstede, Raadhuisplein 1. Vanaf 19.30 uur is het raadhuis open en staat de koffie klaar. Aanmelden tot 16 november, via e-mail: [email protected] of telefonisch via 14 023.

Reacties