Heemstede houdt alles ‘superschoon’…duurzaamheid is er heel gewoon

Foto: Charles Duijff

Op zondagmiddag 24 september beleefde Heemstede een geweldige primeur.  Tussen 12.00 en 17.00 uur vond het festival SuperSchoon plaats voor het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Met diverse vormen van zang, theater en muziek kregen  de thema’s (zwerf)afval en duurzaamheid een podium.

Men kon genieten van lekker eten en mooie initiatieven en met z’n allen werd de wereld een beetje mooier gemaakt. (klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten) Kraampjes met biologische voeding, lekkere drankjes en zelfs stoofpeertjes…Dankzij de weergoden zag het festivalterrein er zonnig uit Om 13.30 uur vertoonde de organisatie in de Burgerzaal de filmpremière van de Telekidsuitzending Hou ’t Schoon. Twee teams uit Heemstede hebben gestreden om het (zwerf)afval te verminderen. In het raadhuis waren theatervoorstellingen te zien van Theater ‘Donderelf’ nu omgedoopt tot afvaltheater….Kabouter Donderelf hield het in de pauze binnen even voor gezien en zocht de zon op… Het festival werd samen met de gemeente georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid. Met diverse vormen van zang, theater en muziek kregen de thema’s (zwerf)afval als grondstof en duurzaamheid een podium. Wethouder Sebastiaan Nieuwland opende het festival. Natuurlijk konden de jonge dames worden geschminkt  ……..en zette markante figuren de ‘boel op stelten’ Koning ‘AFVAL’ werd officieel gekroondTot verbazing van de jeugd ….en van vader & zoonAndere kids genoten van een ijsje……en natuurlijk was er goede- en passende muziek, zoals de populaire Haarlemse formatie Jack & The Weatherman (hieronder)   ….en ‘All The Kings Daughters’ 

UITZENDING TELEKIDS HOU ‘T SCHOON

Om 13.30 uur werd dus in de Burgerzaal de première van de Telekids uitzending ‘Hou ’t Schoon’ vertoond. Deze uitzending was later op de middag, om 15.30 uur, op RTL te zien. Twee teams uit Heemstede hebben afgelopen zomer gestreden om het (zwerf)afval te verminderen. Naast de vertoning van de Telekids-uitzending gaf de gemeente de bezoekers een klein duwtje in de rug en bood gratis GFT-bakjes aan voor op het aanrecht. Daarnaast werd de nieuwe app ‘Afvalzoeker’ van Meerlanden gepresenteerd.

(ZWERF)AFVAL IS GRONDSTOF

De belangrijkste thema’s voor het festival waren: ‘(zwerf)afval is grondstof’ , ‘schoon is de norm’ en ‘samen maken we het verschil van een schoon, duurzaam Heemstede’.

Reacties