Vrijwilligerspunt was 20 september 2017 vertegenwoordigd op de Heemsteedse woensdagmarkt

Foto: Charles Duijff

Woensdag 20 september waren medewerksters van Vrijwilligerspunt Heemstede op de woensdagmarkt aanwezig om bezoekers van de markt te informeren.

Er bestaat veel belangstelling voor vrijwilligerswerk en (toekomstige) vrijwilligers zijn dan ook bijzonder gebaat bij een organisatie die hun belangen behartigt en hen wegwijs maakt bij het vinden van werk. Vrijwilligerspunt Heemstede is zo’n organisatie. Onderaan dit artikel treft u een website-link naar Vrijwilligerspunt. (klik op onderstaande foto voor vergroting daarvan)

Zo zijn er bijvoorbeeld belangstellenden die zich afvragen of vrijwilligerswerk is toegestaan wanneer men een bijstandsuitkering ontvangt.

Vrijwilligersvergoeding voor bijstandsgerechtigden verhoogd!

Vrijwilligers met een bijstandsuitkering mogen voor maximaal 150,- Euro per maand met een maximum tot 1.500,- Euro per jaar een (onkosten)vergoeding ontvangen zonder dat het verrekend wordt met hun uitkering. Staatssecretaris Klijnsma streeft er naar om de nieuwe bedragen per 1 april 2017 in te laten gaan.

Voorheen mochten mensen met een bijstandsuitkering maximaal 95,- Euro per maand ontvangen tot 764,- Euro per jaar. Met het verhogen van de bedragen wordt de zogenaamde vrijwilligersvergoeding voor iedere vrijwilliger gelijk, ongeacht of zij wel of niet een bepaalde uitkering heeft. Het gaat ook niet meer uitmaken of het vrijwilligerswerk wel of niet wordt verricht in het kader van een voorziening gericht op arbeidsinschakeling.

Wilt u nog veel meer weten over vrijwilligerswerk in Heemstede?  Klik dan op: VRIJWILLIGERSPUNT

Namens Heemstede.nieuws.nl veel suk6 bij het vinden van een vrijwilligersbaan….

Reacties