Heemsteedse wethouder mevrouw Heleen Hooij graaft mee naar oude munten…..

Foto: Charles Duijff

Donderdagochtend 14 september nam wethouder mw. ir. H.M.A (Heleen) Hooij plaats in een kleine graafmachine aan het Wilhelminaplein te Heemstede. Tussen de buien door, want het regende behoorlijk. Het Wilhelminaplein wordt opnieuw ingericht om het historische karakter en de gebruikswaarde van het plein te versterken.

In het voorjaar is archeologisch onderzoek gedaan in de bodem onder het plein. Daarbij zijn sporen gevonden uit de IJzertijd. Een archeoloog blijft daarom ‘meekijken’ tijdens de uitvoering van het werk. Mevrouw Hooij startte 14 september symbolisch de graafwerkzaamheden. Speuren naar een pot met gouden munten is ook voor wethouder Hooij zoeken naar een speld in een ‘hooi’berg… Het verdwaalde skelet van Willem van Oranje werd ook niet gevonden… (klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten)Het blijft spannend. In elk geval wordt het Wilhelminaplein fraai opgeknapt…

Waar

Plein in het oude centrum tussen de Voorweg, Achterweg, Camplaan en Cloosterweg

Stand van zaken
Aannemer De Bie Wegenbouw is met de werkzaamheden op maandag 11 september 2017 gestart (hieronder het mooie kerkje op het plein) Richting de Camplaan ziet het er ’s nachts zo uit….De herinrichting duurt tot half december 2017.

WORDT VERVOLGD

Reacties