Avondvierdaagse zonnig van start

Foto: Charles Duijff

In 2017 is de avondvierdaagse van dinsdag 13 juni tot en met 16 juni

De eerste dag van de avondvierdaagse zit er op.  Wat een heerlijke temperatuur en wat tovert de zon alles in goud ! Alleen maar blije gezichten zag ik en enthousiaste moeders en vaders…

Citaat burgemeester Heeremans van Heemstede:  Alweer een kilometer van mijn schoenen afgesleten wat m’n moeder niet mag weten anders krijg ik niet te eten”. Het is een van de klassiekers die ik me herinner van de Avondvierdaagse.  Ook nu zie en hoor ik de wandelaars in juni weleens langs mijn huis komen. Een lange stoet sportievelingen, waarin ook heel veel kinderen meelopen. Allemaal mensen die niet in hun stoel blijven zitten maar in beweging komen. En de omgeving waarin ze wonen beter leren kennen. Want dat is de bonus van de Avondvierdaagse: je loopt door al die mooie straten, lanen, parken en groene wijken van Haarlem, Heemstede en Spaarndam. En ondertussen zing en praat je wat.  De Avondvierdaagse Haarlem, Heemstede en Spaarndam is al 61 jaar een begrip in de regio.   Misschien begeleiden de deelnemers van het eerste uur als opa en oma nu wel hun kleinkinderen.  En anders staan ze wel samen met de ouders klaar bij de traditionele feestelijke intocht op vrijdagavond. Op die laatste avond is er voor alle deelnemers dan die glanzende medaille.

Zo’n groot sportief evenement kan natuurlijk alleen maar bestaan dankzij een soepel draaiende organisatie. Het is bijzonder dat er elk jaar weer zoveel vrijwilligers zijn die de Avondvierdaagse in goede banen leiden. Zij zorgen ervoor dat dit unieke wandelevenement in de regio al 61 jaar maar nog steeds springlevend is. Vrijwilligers: bedankt voor jullie geweldige inzet!

Ik wens alle wandelaars, de begeleiders, de vrijwilligers en de mensen die bij de feestelijke intocht klaar staan met bloemen heel veel gezelligheid en plezier !  einde citaat burgemeester.

 

Reacties